Μπορούν ο σκύλος και η γάτα να προβλέψουν τον καιρό;

Μπορούν ο σκύλος και η γάτα να προβλέψουν τον καιρό;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πως τα ζώα μπορούν να προβλέψουν τον καιρό. Αλήθεια ή ψέματα τα ζώα έχουν πολύ πιο ευαίσθητες αισθήσεις από τους ανθρώπους και ίσως αυτό μπορεί να εξηγήσει αρκετά από τα παρακάτω.

Οι γάτες μπορούν να διαισθανθούν την αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση και να ακούσουν τους κεραυνούς από μία καταιγίδα που πλησιάζει, πολύ πριν τους ακούσουμε εμείς. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης πως οι γάτες μπορούν και γνωρίζουν ότι θα γίνει σεισμός από την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου.

Το ίδιο και οι σκύλοι. Αντιλαμβάνονται κι αυτοί αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση και τα μαγνητικά πεδία.

Υπάρχουν πολλές επίσης θεωρίες για το πως αλλαγή της συμπεριφοράς των ζώων σχετίζεται με τον καιρό.

Όταν οι βάτραχοι αυξάνουν την ένταση του «τραγουδιού» τους είναι σημάδι πως πλησιάζει καταιγίδα.
Όταν τα πουλιά πετούν ψηλά ο καιρός θα είναι καλός. Όταν πλησιάζει καταιγίδα η αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεσης τους δημιουργεί πόνο και τα αναγκάζει να πετούν χαμηλά.
Όταν οι γλάροι δεν πετούν πάνω από τη θάλασσα αλλά προτιμούν την ενδοχώρα, πλησιάζει κακοκαιρία.
Οι αγελάδες, όταν πρόκειται να χαλάσει ο καιρός γίνονται πιο τεμπέλικες και ξαπλώνουν σε ένα σημείο του λιβαδιού με σκοπό να το κρατήσουν στεγνό.
Όταν οι μέλισσες και οι πεταλούδες εξαφανίζονται από τα λουλούδια είναι σημάδι πως πλησιάζει κακοκαιρία.
Όταν τα πρόβατα ξαφνικά στριμώχνονται το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας «σφιχτά» κοπάδια ο καιρός πρόκειται να χαλάσει.
Όταν οι πασχαλίτσες κάνουν βόλτες πάνω στα λουλούδια ο καιρός θα παραμείνει καλός. Όταν ψάχνουν να κρυφτούν ο καιρός πρόκειται να χαλάσει.

Οι αλλαγές στον καιρό μπορεί να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό επιβίωσης ενός ζώου, το οποίο ενστικτωδώς τρέχει για να αναζητήσει ένα καταφύγιο να προστατευτεί.Σχετικά Άρθρα

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά νιαουρίσματα που χρησιμοποιεί η γάτα σου για να επικοινωνήσει μαζί σου

Οι γάτες, γράφει ο Independent, είναι συχνά αδιάφορες και δεν εκδηλώνουν και πολύ τα συναισθήματά τους. Μερικές κινήσεις τούς όμως

ΤΑ «ΣΠΑΕΙ»! Σκύλος ακούει το αγαπημένο του τραγούδι και τρελαίνεται στο χορό!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σκύλος ακούει το αγαπημένο του τραγουδάκι και αρχίζει να χορεύει… Θα πάθετε πλάκα, αν δείτε το

Πυροβολημένος σκύλος βραβεύτηκε σε διαγωνισμό στην Βρετανία! (photos+video)

Ο Percy, ένα αρσενικό σκυλί διασταύρωσης Πόιντερ βραβεύτηκε πρόσφατα σε ένα από τους μεγαλύτερους παγκόσμια διαγωνισμούς (Crufts) στην Βρετανία στην

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial