Μύδια αχνιστά!

Μύδια αχνιστά!

Υλικά:

1 κλ. σέλερι
1 πράσο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αστεροειδή γλυκάνισο
500 γρ. μύδια καθαρισμένα
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. λευκό κρασί
1 κ.γ. κόρν φλάουρ
2 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

¼ ματσάκι κόλιανδρο
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
φέτες από 1 λάιμ

Εκτέλεση:

Κόβουμε το σέλερι, το πράσο και τα καρότα σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Σερβίρουμε με κόλιανδρο, μαϊντανό, τσίλι ψιλοκομμένα και φέτες από λάιμ.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: akispetretzikis



Σχετικά Άρθρα

Χριστόψωμο: Η κουλούρα του Χριστού!

Χριστόψωμο λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες προ των Χριστουγέννων ειδικά

Σπιτικά Πτι Φουρ!

Υλικά: Για τα μπισκότα βουτύρου – 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο – 250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ – 15 γρ. νισεστέ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial