Μύδια αχνιστά!

Μύδια αχνιστά!

Υλικά:

1 κλ. σέλερι
1 πράσο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αστεροειδή γλυκάνισο
500 γρ. μύδια καθαρισμένα
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. λευκό κρασί
1 κ.γ. κόρν φλάουρ
2 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

¼ ματσάκι κόλιανδρο
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
φέτες από 1 λάιμ

Εκτέλεση:

Κόβουμε το σέλερι, το πράσο και τα καρότα σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Σερβίρουμε με κόλιανδρο, μαϊντανό, τσίλι ψιλοκομμένα και φέτες από λάιμ.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: akispetretzikis



Σχετικά Άρθρα

Όλη η γεύση χωρίς τύψεις: Pizza με χαμηλά λιπαρά !

Πίτσα! Από τα πιο ωραία φαγάκια που μας ήρθαν από τη γειτονική Ιταλία (αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ελληνική

Αφράτο και λαχταριστό! Φτιάξτε πεντανόστιμο μιλφέιγ στο λεπτό!

Σε ελάχιστο χρόνο θα έχετε το πιο γευστικό μιλφέιγ.

Θρεπτική σούπα με γλυκοπατάτα!

Μια ζεστή σούπα είναι υπέροχη για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Ο συνδυασμός της γλυκοπατάτας με τον κουρκουμά και τα καρότα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial