Μύθοι γύρω από το sex!

Μύθοι γύρω από το sex!

Αναρωτιέσαι συχνά αν όλοι κάνουν αυτό το τέλειο, καταπληκτικό sex που βλέπεις στις ταινίες, εκτός από εσένα και τον σύντροφό σου; Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί η σεξουαλική ζωή τους βαλτώνει. Ήρθε η ώρα να κατέβεις από το ροζ συννεφάκι σου.

Όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορες φήμες και μύθους που σχετίζονται με σεξουαλικές εμπειρίες από την εφηβεία μας κιόλας. Όσο μεγαλώνουμε όμως και αποκτάμε τις δικές μας εμπειρίες αρχίζουμε να απομυθοποιούμε διάφορα που έχουμε ακούσει και πιστεύαμε. Το πρόβλημα έρχεται ωστόσο όταν κάποιοι από αυτούς τους μύθους όχι μόνο μας ακολουθούν στην ενήλικη ζωή μας αλλά επηρεάζουν και τη σεξουαλική συμπεριφορά μας.

Ρήξη παρθενικού υμένα
Αυτή είναι η παλαιά πεποίθηση ότι ο υμένας μιας γυναίκας είναι το καλύτερο σημάδι για να καταλάβεις αν είναι παρθένα ή αν έχει οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή.Όμως, αν και έχει σημασία για τον υμένα ως υποτιθέμενο δείκτη της παρθενίας σε πολλούς πολιτισμούς, η αλήθεια είναι ότι συχνότερα, δεν μπορεί να μας πει πολλά για τη σεξουαλική ιστορία μιας γυναίκας.
Ο υμένας είναι μια μεμβράνη που ευθυγραμμίζει το άνοιγμα του κόλπου. Το πραγματικό σχήμα και το μέγεθός του ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Κανονικά, δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου το κολπικό άνοιγμα – το οποίο έχει απόλυτη νόημα, διότι διαφορετικά η εμμηνόρροια και κάθε άλλη απόρριψη δεν θα μπορούσαν να φύγουν τον κόλπο. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες γεννιούνται χωρίς καθόλου υμένα.

Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος αν έχεις εμμηνόρροια
Ένα άλλο αγαπημένο κομμάτι αυτών των μύθων είναι ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες αν κάνουν σεξ κατά την περίοδο τους. Είναι αλήθεια ότι αυτό το σενάριο είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά ακόμα και έτσι, η πιθανότητα εγκυμοσύνης δεν εξαλείφεται πλήρως.Η πιθανότητα να μείνεις έγκυος μετά από σεξουαλική περίοδο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο χρόνο είναι ο εμμηνορροϊκός σου κύκλος. Στις περισσότερες γυναίκες ο εμμηνορροϊκός κύκλος διαρκεί περίπου 28 ημέρες. Συνήθως, οι 3 έως 5 από αυτές τις ημέρες καλύπτονται από την περίοδο κατά την οποία εξαλείφονται τα μη γονιμοποιημένα αυγά ή τα «ωοειδή» και η επένδυση της μήτρας.
Οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες κατά τη διάρκεια του σταδίου της ωορρηξίας των εμμηνορροϊκών κύκλων τους, όταν παράγονται φρέσκα αυγά. Η ωορρηξία συνήθως λαμβάνει χώρα περίπου 12 έως 16 ημέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου.

Ορισμένες γυναίκες, ωστόσο, έχουν μικρότερους κύκλους, πράγμα που σημαίνει ότι το στάδιο της ωορρηξίας τους συμβαίνει και νωρίτερα.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα για έως και 5 ημέρες, σημαίνει ότι αν ο χρόνος είναι σωστός, το σπέρμα μπορεί να κρεμάσει μέσα στο γυναικείο σώμα για αρκετό διάστημα για να επιβιώσει από την περίοδο και να διεισδύσει σε ένα φρέσκο αυγό.

Έτσι, αν σχεδιάζετε να χαλαρώσετε τις εμμηνόρροιες κράμπες κάνοντας σεξ, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτικό.

Ο οργασμός είναι μόνο κολπικός
Ίσως χάρη στην εξαίρετη ιδανική εξάπλωση από το εμπορικό πορνό, πολλοί άνθρωποι έχουν κολλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ιδέα ότι ο οργασμός μιας γυναίκας είναι καθαρά μια κολπική εμπειρία, που επιτυγχάνεται με την επανειλημμένη διείσδυση.Μια γρήγορη ματιά στο Διαδίκτυο θα αποκαλύψει ότι μερικές δημοφιλείς αναζητήσεις περιλαμβάνουν, «Γιατί δεν μπορώ να οργασμό;» και «Γιατί δεν μπορώ να κάνω την κορυφή της φίλης μου;»
Λοιπόν, όπως εξηγούν έρευνες σε ένα μεγάλο κομμάτι, δεν υπάρχει συνταγή «ενιαίου μεγέθους για όλους» για την επίτευξη οργασμού και πολύ συχνά οι γυναίκες θα απαιτήσουν διέγερση από το κλειδί, αντί για κολπική διείσδυση.

Για μερικούς, η διείσδυση δεν το κόβει καθόλου, και μόνο η κροταρική διέγερση είναι η σκάλα τους στον ουρανό.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία της μαιευτικής και γυναικολογίας, των γυναικών που φτάνουν σε σεξουαλική κορύφωση, το 25% επιτυγχάνει οργασμό με διεισδυτικό σεξ και 75% χρειάζονται επιπλέον κροταφική διέγερση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα έκαναν καλά να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τα σώματά τους και τους συνεργάτες τους και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι τους κάνει να τσιμπήσουν ξεχωριστά.

Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να σε βλάψει
Αυτό μας φέρνει στο επόμενο θέμα μας, το οποίο είναι ότι ο αυνανισμός, κατά κάποιον τρόπο, είναι κακός για εσένα. Υπάρχουν, μάλιστα, πολλοί μύθοι που σχετίζονται με τον αυνανισμό: ότι μπορεί να κάνει κάποιον να τυφλωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία και ότι μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες.Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες, δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των γεννητικών οργάνων και των ματιών.
Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κάτι που να προκαλείται από υπερβολικό αυνανισμό και ότι στην πραγματικότητα μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία μπορεί να σου φέρει, όπως απελευθερωμένη ένταση, χαλαρωμένες εμμηνόρροιες κράμπες και, εξίσου σημαντικό, να σε βοηθήσει να καταλάβεις το σώμα σου.

Όσο για την ιδέα ότι ο συχνός αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει στυτική είναι μια ψεύτικη ανησυχία. Σε ορισμένες περιπτώσεις ένας άνθρωπος μπορεί να συνηθίσει σε ορισμένες πρακτικές που θα μπορούσαν στη συνέχεια να καταλάβουν το σεξουαλικό συνασπισμό και με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Το sex επηρεάζει τις αθλητικές επιδόσεις
Για χρόνια, οι διευθυντές και οι προπονητές κορυφαίων αθλητικών καλλιτεχνών απαγόρευαν στους αθλητές τους να επιδοθούν σε σεξουαλική επαφή πριν από σημαντικά γεγονότα, με το φόβο ότι η απόδοσή τους θα αποδυναμωθεί.Θα ανακουφιστείς να μάθεις, λοιπόν, ότι αυτό δεν ισχύει καθόλου. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η σεξουαλική επαφή την ημέρα πριν από τη συμμετοχή σε έναν αθλητικό αγώνα δεν επηρεάζει την απόδοση.
Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες, σχετικά με τις πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις του σεξ όταν πρόκειται για αθλητικές επιδόσεις.


Tags Άρθρου:
μύθοιΣΕΞ

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες αποκτούν τον καλύτερο οργασμό της ζωής τους!

Η δεκαετία 19-29 ετών θεωρείται ως το απόγειο της σεξουαλικής εξερεύνησης και του πρώτου μεγάλου έρωτα. Είναι και η περίοδος,

Μεταδίδεται η ηπατίτιδα C με το σεξ;

Η ηπατίτιδα C είναι ένας ιός που επηρεάζει το ήπαρ. Καταστρέφει τα κύτταρα του ήπατος, προκαλώντας φλεγμονή και έλκη/ουλές, γνωστές

Φυσιογνωμική: Τι λέει το πρόσωπο σας για το χαρακτήρα σας!

Υπάρχει τρόπος να «διαβάσουμε» τον χαρακτήρα κάποιου απλά κοιτώντας το πρόσωπό του; Όχι, αλλά υπάρχουν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες κατευθυντήριες γραμμές.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial