Να γιατί δεν πρέπει να βάζετε το laptop στα πόδια.

Να γιατί δεν πρέπει να βάζετε το laptop στα πόδια.

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα κοιτούν για ώρες την οθόνη του laptop τους είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω social media και για πολλούς άλλους λόγους, καθώς πλέον η χρήση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλες τις ηλικίες. Ωστόσο πολλοί κάνουμε το ίδιο λάθος όταν χρησιμοποιούμε laptop και πλέον η ιατρική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση ενός νέου συνδρόμου.

Ο όρος του Τoasted Skin Syndrome (σύνδρομο «ψημένου» δέρματος) χρησιμοποιείται πλέον από την ιατρική κοινότητα μετά από έρευνες σαν αυτή που έκανε ομάδα του Eastern Virginia Medical School στις ΗΠΑ, για να περιγράψουν τις συνέπειες που έχει στο δέρμα, μια κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί όταν χρησιμοποιούμε το laptop μας.

Ποια είναι αυτή η κακή συνήθεια; Το να κρατάς το laptop πάνω στα πόδια σου για περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα!

Αν και δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος που να συνδέονται με τη χρήση φορητού υπολογιστή, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μακροχρόνια θα μπορούσαν να προκληθούν σοβαρές βλάβες που ίσως οδηγήσουν ακόμα και σε μια τόσο σοβαρή νόσο.

Η θερμότητα που εκπέμπει η μπαταρία του φορητού υπολογιστή φτάνει ακόμα και τους 52 βαθμούς Κελσίου. Αν η διάρκεια χρήσης του φορητού υπολογιστή είναι μικρή, η θερμότητα αυτή μπορεί να γίνει απλώς ενοχλητική. Στην περίπτωση όμως, που η χρήση είναι καθημερινή και πολύωρη το δέρμα, που δέχεται όλη αυτή τη θερμότητα, είναι πιθανό να αρχίζει να αποχρωματίζεται, να παθαίνει εγκαύματα, ενώ οι επιστήμονες μιλούν ακόμα και για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, αν και σε μικρό ποσοστό.

Προτιμήστε να ακουμπάτε πάνω σε ένα τραπέζι το laptop και να αποφεύγετε την επαφή του υπολογιστή με το σώμα σας ειδικά αν αυτό θα κρατήσει για ώρες.Σχετικά Άρθρα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα τατουάζ!

Διαβάστε πολλές άγνωστες πτυχές για την επίδραση των τατουάζ στο ανθρώπινο σώμα

Γνωρίστε την πρώτη δασκάλα Zumba με σύνδρομο Down στον κόσμο!!!

Μια νεαρή γυναίκα στην Καλιφόρνια έχει πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει η πρώτη εκπαιδεύτρια Zumba με σύνδρομο Down.

Τι κρύβεται πίσω από το «τέρας»; Το viral βίντεο 27χρονου με κατάθλιψη (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότεροι από 22.000 χρήστες του Facebook έχουν κοινοποιήσει το συγκινητικό βίντεο, ενώ περισσότεροι από 1.000 εκφράζουν στα σχόλιά τους την

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial