Νερό: Πόσο πρέπει να πίνει ο σκύλος μας ημερησίως;

Νερό: Πόσο πρέπει να πίνει ο σκύλος μας ημερησίως;

Η καθημερινή ενυδάτωση κάθε ζωντανού οργανισμού είναι αναγκαία. Ενδεικτικά ένας σκύλος πίνει καθημερινά 30 – 50ml ανά κιλό σωματικού βάρους. Συχνά παρατηρούμε αποκλίσεις ανάλογα με την περιεκτικότητα του νερού στα τρόφιμα που καταναλώνονται από το κατοικίδιο μας. Η καθημερινή λήψη νερού ποικίλει και ανάλογα την καθημερινή άσκηση που έχει δεχτεί ο σκύλος μας.

Το σώμα του σκύλου αποτελείται από περίπου 60% από νερό και αφού το νερό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του οργανισμού του, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πρέπει να έχεις τον σκύλο σου ενυδατωμένο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν για το πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος σου, όπως είναι τα επίπεδα δραστηριότητας,το μέγεθος, η ράτσα και το είδος του φαγητού που τρώει.

Ένας γενικός κανόνας για το πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος είναι περίπου 1.2 ml για 1 θερμίδα φαγητού.

Πώς ακριβώς μπορείς να το υπολογίσεις; Με τον παρακάτω τύπο:

1311 θερμίδες * 1.2mL = 1573mL νερό.

Φυσικά, όσο πιο ενεργός είναι ο σκύλος σου και αναλόγως το περιβάλλον στο οποίο ζει (ζεστό περιβάλλον, με υγρασία, κρύο ή ξηρό), τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται σε καθημερινή βάση.

Πρέπει να ενθαρρύνουμε αλλά όχι να πιέζουμε να πιει το ζώο δια της βίας νερό. Δώστε του φρέσκο και καθαρό νερό και να το αλλάζετε αρκετές φορές την ημέρα, κυρίως όταν κάνει πολύ ζέστη και όταν βρίσκεστε διακοπές.


Tags Άρθρου:
ΝΕΡΟΣΚΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο

Εκτός από τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο κτηνίατρο για τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις του σκύλου σου, υπάρχουν φορές που θα

Διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με τον σκύλο σου!

Τα κουτάβια που μαθαίνουν να παίζουν ανθρώπινα παιχνίδια, όταν αναπτύσσονται σε σκύλους θεωρούν τους ανθρώπους ως τη μόνη πηγή χαράς

Κοροναϊός: Πώς τα ζώα είναι δίαυλοι ασθενειών στον άνθρωπο.

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται μέρα με την μέρα σε όλο τον πλανήτη, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους. Μια νέα πανδημία που φαίνεται

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial