Νερό: Πόσο πρέπει να πίνει ο σκύλος μας ημερησίως;

Νερό: Πόσο πρέπει να πίνει ο σκύλος μας ημερησίως;

Η καθημερινή ενυδάτωση κάθε ζωντανού οργανισμού είναι αναγκαία. Ενδεικτικά ένας σκύλος πίνει καθημερινά 30 – 50ml ανά κιλό σωματικού βάρους. Συχνά παρατηρούμε αποκλίσεις ανάλογα με την περιεκτικότητα του νερού στα τρόφιμα που καταναλώνονται από το κατοικίδιο μας. Η καθημερινή λήψη νερού ποικίλει και ανάλογα την καθημερινή άσκηση που έχει δεχτεί ο σκύλος μας.

Το σώμα του σκύλου αποτελείται από περίπου 60% από νερό και αφού το νερό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του οργανισμού του, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πρέπει να έχεις τον σκύλο σου ενυδατωμένο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν για το πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος σου, όπως είναι τα επίπεδα δραστηριότητας,το μέγεθος, η ράτσα και το είδος του φαγητού που τρώει.

Ένας γενικός κανόνας για το πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος είναι περίπου 1.2 ml για 1 θερμίδα φαγητού.

Πώς ακριβώς μπορείς να το υπολογίσεις; Με τον παρακάτω τύπο:

1311 θερμίδες * 1.2mL = 1573mL νερό.

Φυσικά, όσο πιο ενεργός είναι ο σκύλος σου και αναλόγως το περιβάλλον στο οποίο ζει (ζεστό περιβάλλον, με υγρασία, κρύο ή ξηρό), τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται σε καθημερινή βάση.

Πρέπει να ενθαρρύνουμε αλλά όχι να πιέζουμε να πιει το ζώο δια της βίας νερό. Δώστε του φρέσκο και καθαρό νερό και να το αλλάζετε αρκετές φορές την ημέρα, κυρίως όταν κάνει πολύ ζέστη και όταν βρίσκεστε διακοπές.


Tags Άρθρου:
ΝΕΡΟΣΚΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Υπέρβαρο το αφεντικό, υπέρβαρος και ο σκύλος του!

Οι περισσότεροι υπέρβαροι σκύλοι έχουν και υπέρβαρα αφεντικά, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης στη Δανία. Για πρώτη φορά

Τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι πάρα πολύ έξυπνα!

Αυστριακοί ερευνητές, αφού έκαναν μια σειρά πειραμάτων σε 95 μπόρντερ κόλεϊ διαφόρων ηλικιών, ανακάλυψαν ότι, οι ικανότητες μάθησης ενός σκύλου

Υπάρχει ακόμα ελπίδα… Διασώσεις ζώων που κόβουν την ανάσα! (video)

Ο δρόμος είναι το σπίτι για εκατομμύρια ζώα στον πλανήτη. Ο δρόμος έχει πόνο, δυστυχία, πείνα, ανθρώπους που σε κλωτσάνε…

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial