Νηστίσιμο εκμέκ!

Νηστίσιμο εκμέκ!

Υλικά:

½ κιλό καταϊφι,
1 βιτάμ,
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια,
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο,το οποίο μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας,
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,
1 κουτί φυτική κρέμα,
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

5 ποτήρια νερό,
5 ποτήρια ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα:

Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω στο ψημένο καταϊφι.

Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

Το νηστίσιμο εκμέκ μας είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
ΕΚΜΕΚνηστίσιμο

Σχετικά Άρθρα

Η πιο υγιεινή πρόταση για γλυκό! Κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης ελαιόλαδο και πορτοκάλι

Αυτό το κέικ  έχει όλα τα καλά, το αλεύρι ολικής άλεσης που  είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στον

Πολίτικο κιουνεφέ!

Υλικά: 400 γρ. φύλλο κανταΐφι 100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο 250 γρ. τυρί ποντιακό γαής ​100 γρ. τριμμένο φιστίκι Αίγινας

Ρολάκια παρμεζάνας με θυμάρι!

Πεντανόστιμα ρολάκια με παρμεζάνα και θυμάρι! Υλικά: 30 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial