Νηστίσιμη πατατόπιτα!

Νηστίσιμη πατατόπιτα!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
1,2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες ενώ παράλληλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πατάμε με πιρούνι και τις αλατίζουμε. Βάζουμε πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και την κάπαρη.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα, λαδώνοντας ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα επόμενα 3 φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε την πίτα, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την σκεπάζουμε 10 λεπτά με καθαρή πετσέτα. Η διαδικασία αυτή κάνει το φύλλο πιο τραγανό.

Αφαιρούμε την πετσέτα και σερβίρουμε την πίτα.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Cheesecake μπακλαβά!

Υλικά: 60 γραμμ. ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα 55 γραμμ. καβουρδισμένα φουντούκια 40 γραμμ. καρυδόψιχα Μισό

Σούπα λαχανικών βελουτέ!

Υλικά: 7 μικρές πατάτες 6 ντομάτες μέτριες 3 ξερά κρεμμύδια 1 ματσάκι σέλινο 2-3 πράσα 3 καρότα 3 κολοκυθάκια 3

Ψωμάκια με παρμεζάνα και ελιές!

Υλικά: Για τη ζύμη 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις 120 γραμμάρια βούτυρο 1 αυγό 1/4 κούπας νερό

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial