Νηστίσιμη πατατόπιτα!

Νηστίσιμη πατατόπιτα!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
1,2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες ενώ παράλληλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πατάμε με πιρούνι και τις αλατίζουμε. Βάζουμε πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και την κάπαρη.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα, λαδώνοντας ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα επόμενα 3 φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε την πίτα, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την σκεπάζουμε 10 λεπτά με καθαρή πετσέτα. Η διαδικασία αυτή κάνει το φύλλο πιο τραγανό.

Αφαιρούμε την πετσέτα και σερβίρουμε την πίτα.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ!

Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ, αποτελούν την πλέον εύκολη και δημιουργική συνταγή που θα απασχολήσει ευχάριστα μεγάλους αλλά και

Τάρτα με αγκινάρες, ξινομυζήθρα και γιαούρτι!

Υλικά: 1 έτοιμη βάση ζύμης για τάρτα ή κουρού (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε χειροποίητη βάση για τάρτα) 8 – 10 αγκινάρες, καθαρισμένες*,

Πανσέτα με σάλτσα μουστάρδας και μέλι!

Υλικά: 4 πανσέτες μισή πορτοκαλί πιπεριά 1 μεγάλη κουταλιά μέλι 1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές της σούπας

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial