ΝΤΡΟΠΗ – Σάλος έχει ξεσπάσει με αντιδήμαρχο που ζητάει την ευθανασία στα αδέσποτα! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΝΤΡΟΠΗ – Σάλος έχει ξεσπάσει με αντιδήμαρχο που ζητάει την ευθανασία στα αδέσποτα! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε όσα αδέσποτα δεν υιοθετούνται να ευθανατώνονται πρότεινε σήμερα ο Πέτρος Ινιωτάκης ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης με αρμοδιότητες στα θέματα Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μιλώντας στον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη και στο “Radio Kriti”.

Ο κ. Ινιωτάκης που κατά καιρούς έχει δείξει μια κάποια σοβαρότητα με τις απόψεις του αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων υποστήριξε και μάλιστα μετά από «πολύ σκέψη», όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι η ευθανασία που έχει υιοθετηθεί από «προηγμένες κοινωνίες που είναι πραγματικά ζωόφιλες» είναι η λύση καθώς τώρα θυμίζουμε ο νόμος 4039/2012 στην Ελλάδα την απαγορεύει και την επιτρέπει μόνο για ζώα που η κατάσταση της υγείας τους είναι μη αναστρέψιμη.

Ακούστε τη συνέντευξη του αντιδημάρχου για να καταλάβετε και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της διαχείρισης των ζώων τα οποία εγκαταλείπονται  από τους ιδιοκτήτες τους – και τα όσα πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του πληθυσμού τους – αλλά και την άποψη του για την εξόντωση τους, που πολλοί αρμόδιοι έχουν, και θα χαίρονταν πραγματικά με την θανάτωση όλων των αδέσποτων για να ξεμπερδέψουν με το πρόβλημα και να αποφύγουν τις ευθύνες τις οποίες ανέλαβαν ηθελημένα με την εκλογή τους.

Ουσιαστικά ο κ. Ινιωτάκης αντί να κάνει τα πάντα (συστηματικούς ελέγχους στα οικόσιτα κατοικίδια με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.) για να τιμωρήσει (π.χ. με επιβολή προστίμων κ.ο.κ.) εκείνους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και τα καθιστούν αδέσποτα τιμωρεί τα ίδια αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν καμιά ευθύνη.

Και μάλιστα ζητάει την εξόντωση τους ενώ παραδέχεται ότι δεν κάνει τίποτα για να τα προστατέψει από τους ανεύθυνους ανθρώπους και μάλιστα δηλώνει ότι οι συναρμόδιες αρχές εκ του νόμου υπεύθυνες για τους ελέγχους (Δήμος και Αστυνομία) αδιαφορούν γιατί έχουν να ελέγξουν σημαντικότερες παραβατικές συμπεριφορές, όπως χαρακτηριστικά είπε για την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να βοηθήσει στο θέμα, ή δεν μπορούν λόγω κενού στη νομοθεσία (π.χ. αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μιλάει για το «ανίκανο κράτος που έχει μεταβιβάσει ευθύνες στους δήμους» και ανερυθρίαστα ζητάει την αλλαγή της νομοθεσίας για την εξόντωση των ζώων συντροφιάς αλλά δεν δείχνει την ίδια πυγμή, για να γίνει κάτι με την δική του ανικανότητα στην διοίκηση, ή για να υπάρξει ακόμα και με πρωτοβουλία π.χ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ουσιαστική νομοθετική αλλαγή ώστε για να μπει τέλος στο εμπόριο κατοικίδιων, για να μην πωλούνται ζώα σε καταστήματα, να μην εισάγονται σκυλιά και γατιά από το εξωτερικό, να γίνει υποχρεωτική η στείρωση κάθε κατοικίδιου ζώου συντροφιάς κ.ο.κ. ώστε σταδιακά ο πληθυσμός τους να περιοριστεί.

Πηγή: zoosos.grΣχετικά Άρθρα

Λόγοι για να κοιμάσαι με τη γάτα σου χωρίς τύψεις!

Οι σκύλοι έχουν τη φήμη του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, αλλά για κάποιους η αλήθεια είναι πως μια γάτα αποτελεί

Νάνι-νάνι το μωρό! Τρυφερός σκύλος πλένει και μετά νανουρίζει μωρό… (video)

Σκύλος και παιδί μια ιστορία αγάπης, από… κούνια. Το μωρό που κάθεται στο ειδικό καρεκλάκι δέχεται την φροντίδα του γερμανικού

Συγκινητικό! Δείτε τα σκυλάκια ενός άστεγου που εισάγεται για εξετάσεις στο νοσοκομείο, να τον περιμένουν υπομονετικά στην πόρτα.! (photos)

Αυτή την εβδομάδα, το προσωπικό του Νοσοκομείο Regional Alto Vale της Βραζιλίας, είχαν μια συγκινητική σκηνή που κανείς τους δεν

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial