«Ο αδερφός μου»: H συγκλονιστική ελληνική ταινία μικρού μήκους που πρέπει όλοι να δούμε (photo+Video)

«Ο αδερφός μου»: H συγκλονιστική ελληνική ταινία μικρού μήκους που πρέπει όλοι να δούμε (photo+Video)

Παραμονή Χριστουγέννων. Σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο ένας νεαρός άνδρας με λοστό προκαλεί συνολικό χάος … το τι έχει όμως προηγηθεί, συγκλονίζει και προβληματίζει…

Μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, η ελληνική ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη καταφέρνει να στείλει ένα συγκλονιστικό μήνυμα για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή για άτομα με κινητικά προβλήματα στις πόλεις της Ελλάδας.

Έχουμε δει όλα τα οχήματα που εμποδίζουν τις ράμπες των αναπηρικών αμαξιδίων, τα εστιατόρια και τις καφετέριες που γεμίζουν τους χώρους των πεζοδρομίων με τραπέζια, καρέκλες, διαφημιστικές πινακίδες. Είναι η πραγματικότητα του φτωχού πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά πάνω απ ‘όλα, πρόκειται για μια κατάφωρη έλλειψη σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας, θέμα ανθρώπινης ευπρέπειας. Και μας αφορά όλους.

«Σεβάσου τη ζωή», είναι το μήνυμα του video που κάνει τον γύρο των social media, βάζοντάς μας σε πολλές σκέψεις και θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα.

Η ταινία προβλήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στο Chania Film Festival με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, είναι σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, σενάριο Παναγιώτη Παπουτσάκη και Θοδωρή Παπαδουλάκη και παραγωγή Indigo View και Αλεξάνδρας Μανουσάκη.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Μοντάζ: Θοδωρής Παπαδουλάκης, Μανώλης Κολοκοτρώνης

Δείτε το βίντεο όπου θα συγκλονιστείτε και συγκινηθείτε:Σχετικά Άρθρα

Viral έγιναν τα βίντεο ενός πατέρα που κατέγραφε την ανάπτυξη των παιδιών του! (video)

Πατέρας κατέγραφε με βιντεοκάμερα την ανάπτυξη των παιδιών του από την ημέρα που γεννήθηκαν μέχρι και την ενηλικίωση τους!! Ο

Ποια είναι η γενετίστρια που έγινε Viral στο Fb; (photos)

Με αφορμή ένα ποστ στο Fb αυτή την εικόνα θα την έχετε δεί σίγουρα! Ποια είναι λοιπόν; Η Έλλη Παπαεμμανουήλ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial