Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά!

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά!

Ο “έρωτας χρόνια δεν κοιτά” λέει η γνωστή λαϊκή ρήση!

Πιθανόν να έχεις ήδη ακούσει τον κανόνα για τη διαφορά ηλικίας που αποδίδεται στον Πλάτωνα . Ο κανόνας αυτός λοιπόν, λέει πως η ιδανική ηλικία της γυναίκας είναι η μισή ηλικία του άντρα συν 7. Δηλαδή, για κάποιον που είναι 30 χρονών η γυναίκα που έχει δίπλα του πρέπει να είναι 30:2=15+7= 22, για κάποιον που είναι 40 το κορίτσι πρέπει να είναι 40:2=20+7=27 και πάει λέγοντας. Ο Αριστοτέλης, από την άλλη, έλεγε πως η ιδανική ηλικία γάμου για τον άντρα είναι τα 37 και για την γυναίκα τα 18, ενώ ο Χιού Χέφνερ, ας πούμε, θα διαφωνούσε και θα έλεγε πως το σωστό είναι να διαιρούμε την ηλικία του άντρα με το 3.

Οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές -αν όχι όλες- με καχυποψία και δεν είναι λίγες οι στιγμές που δέχονται αρνητικές κριτικές αλλά και πολλά βλέμματα.

Καταρχάς, είναι τρομερά ξεπερασμένο να ασχολούμαστε ακόμα με το θέμα της διαφοράς ηλικίας. Έχουμε κάνει τόσες προόδους σε κοινωνικό επίπεδο, είναι δυνατόν να ασχολούμεθα ακόμα με το τι λένε δύο ταυτότητες; Δεύτερον, πόσες συνομήλικες σχέσεις είναι που τελικά ευδοκίμησαν; Και μην μου πείτε ότι εκεί υπάρχουν άλλα προβλήματα, γιατί προβλήματα θα υπάρχουν παντού, σε κάθε περίπτωση. Δύο άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετική γενιά μπορεί να μην απέχουν και πολύ σε επίπεδο νοημοσύνης, αίσθησης χιούμορ ή νοοτροπίας. Αντιθέτως, δεν είναι λίγοι οι συνομήλικοι που μοιάζουν να είναι σαν παιδί-γονιός με απόψεις που τους χωρίζουν σε χαοτικό βαθμό.

Δεν ξέρω σε ένα ζευγάρι με διαφορά ηλικίας ποιος τελικά είναι ο μεγαλύτερος. Μπορεί να ακούγεται σαν το μεγαλύτερο κλισέ του κόσμου, αλλά η ηλικία του κάθε ανθρώπου δεν είναι αυτή που δείχνει η ταυτότητά του.

Έρευνες δείχνουν πως υπάρχουν πολλοί περισσότερες πιθανότητες μια σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας να επιτύχει μια ευτυχισμένη και αρμονική συμβίωση.

Η ψυχοθεραπεύτρια και health expert, Ruschelle Khanna εξηγεί: ”Η ηλικία είναι ένας από τους λιγότερο πιθανούς παράγοντες ευτυχίας σε μια σχέση. Οι ευτυχισμένες σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, τη δέσμευση, την κατανόηση και τον σεβασμό των εμπειριών του άλλου προσώπου. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι σχέσεις με τα ηλικιακά χάσματα είναι στην πραγματικότητα ευτυχέστερες από το μέσο όρο”.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις ερωτικές σχέσεις, το ζητούμενο είναι ένα και είναι απλό: να υπάρχει αμοιβαία έλξη, αγάπη, σεβασμός και παρά τα διαφορετικά στάδια ζωής που διανύουν να μοιράζονται τις ίδιες επιθυμίες και στόχους για το μέλλον.Σχετικά Άρθρα

Έρευνα αποκαλύπτει την απάτη γύρω από την επιμήκυνση πέους!

Έρευνα ισχυρίζεται πως οι επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους δεν έχουν αποτέλεσμα και είναι συχνά επικίνδυνες για τους άνδρες που επιλέγουν να

Οι άνδρες έλκονται από τα ψηλοτάκουνα!

Γαλλική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι όσο πιο ψηλά παπούτσια φοράει μια γυναίκα, τόσο πιο πολύ προθυμοποιούνται οι άνδρες για να

Έρευνα: Αυτοί οι άνθρωποι ευχαριστιούνται περισσότερο το σεξ!

Τους ανθρώπους που απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ αναζήτησε ο Δρ. Elyakim Kislev επίκουρος καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial