Ο λόγος για τον οποίο οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια! (video)

Ο λόγος για τον οποίο οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια! (video)

Είναι τόσα πολλά πλέον τα βίντεο στο διαδίκτυο με τις γάτες που αντιδρούν υπερβολικά στη θέα ενός αγγουριού που έχουν γίνει viral.

Εύλογα όμως αναρωτιόμαστε: Γιατί οι γάτες έχουν αυτόν τον φόβο για τα αγγούρια;

Από ότι φαίνεται, δεν είναι το ίδιο το πράσινο λαχανικό που τρομάζει τις γάτες. Μια θεωρία είναι ότι τα αγγούρια θυμίζουν στις γάτες τα φίδια.

Οι γάτες φοβούνται τα ερπετά και το αγγούρι, λόγω χρώματος και σχήματος, τους μοιάζει αρκετά.

Άλλη μία θεωρία είναι πιο απλή. Η ξαφνική εμφάνιση του αγγουριού πίσω τους είναι αυτή που τους προκαλεί έκπληξη και ταραχή. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρομάζουν και με οτιδήποτε άλλο εμφανιστεί ξαφνικά δίπλα τους.

Ο Jill Goldman, συμπεριφοριστής ζώων στην Καλιφόρνια, εξηγεί ότι τα αγγούρια ενεργοποιούν τις φυσικές αποκρίσεις ξαφνιάσματος στις γάτες. Θα απομακρυνθούν γρήγορα και να ανασυνταχτούν από απόσταση.

Το να τρομάζεις τη γάτα με αυτόν τον τρόπο όμως, μπορεί να της προκαλέσει τραυματισμό και πραγματικό άγχος.Σχετικά Άρθρα

Δείτε τον σκύλο με αυτιά… Μίκυ Μάους! (photos)

Υπάρχουν χιλιάδες αξιολάτρευτα ζωάκια που μπορεί να συναντήσει κανείς, αλλά αυτό το μικρό σκυλάκι είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

“Τώρα σε έπιασα…” Γάτος νίντζα κυνηγάει…. τις νιφάδες του χιονιού! (video)

Κυρίες και κύριοι να σας γνωρίσουμε τον Ηρακλή… τον μερακλή! Όταν όλοι κρύβονται στα ζεστά τους σπίτια αυτός δεν διστάζει

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial