Ο σκύλος σας δεν θέλει να φάει την ξηρά τροφή – Τι να κάνετε

Ο σκύλος σας δεν θέλει να φάει την ξηρά τροφή – Τι να κάνετε

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σκυλογονείς είναι η ιδιοτροπία του χνουδωτού τους συντρόφου στην κατανάλωση ξηράς τροφής.

Το γεγονός αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο διότι οι ξηρές τροφές παρέχουν διατροφική ισορροπία στα συστατικά που απαιτούνται για να μείνει ο σκύλος σας υγιής.

Στην περίπτωση που το κουταβάκι σας αρνείται να φάει την ξηρά τροφή μην πέσετε εύκολα στην παγίδα να του δώσετε μαγειρευτό φαγητό, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο με ρύζι.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνηθίσει έτσι και θα σας κυνηγάει για όλη του τη ζωή. Δεν θα το αφήσετε βέβαια να πεινάσει για να φάει γιατί ένα κουτάβι πρέπει να τρώει λίγο και πολλές φορές την ημέρα όπως και ένα μωρό.

Αν θέλετε να βελτιώσετε τη γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου που έχετε βράσει και έτσι θα του δώσετε το κίνητρο να φάει την τροφή του.

Αν ωστόσο, ο σκύλος σας συνεχίζει να είναι εκλεκτικός με το φαγητό του μπορείτε να του δώσετε κονσέρβα, η οποία λόγω της υφής της είναι συνήθως περισσότερο ελκυστική. Μπορεί ο σκύλος σας να τρέφεται εξ’ ολοκλήρου με αυτή αλλά και να δίνετε συνδυασμό κονσέρβας και ξηράς τροφής.


Tags Άρθρου:
Ξηρά τροφήΣΚΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Τι προβλέπει ο νόμος για τους σκύλους στη θάλασσα!

Η απάντηση στην ερώτηση «Μπορώ να πάρω το σκυλί μου στην παραλία» είναι ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις. Εφόσον υπάρχει έστω

Αξιολάτρευτες φωτογραφίες με τα πιο χαριτωμένα ζώα! (photos)

Αν η μέρα σας είναι άσχημη, γιατί να μην κάνετε ένα διαλειμματάκι; Ρίξτε μια ματιά σ’αυτά τα γλυκά ζωάκια. Σίγουρα

Ο Cookie, αγαπάει το τραγούδι! Δείτε τον σκύλο που τραγουδάει! (video)

Όλα τα σκυλιά είναι αστεία και αξιολάτρευτα.Μερικά σκυλιά όμως έχουν κάποια ειδικά ταλέντα ή δεξιότητες που τα καθιστούν λίγο πιο

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial