Οι γονείς δεν πρέπει να πετάνε τα παιδικά δόντια σύμφωνα με έρευνα!

Οι γονείς δεν πρέπει να πετάνε τα παιδικά δόντια σύμφωνα με έρευνα!

Το χάσιμο των πρώτων δοντιών των παιδιών, είναι σαν μια ιεροτελεστία σε όλο τον κόσμο. Είναι σημάδι πως μεγαλώνουν και αναπτύσσονται. Για τα περισσότερα παιδιά, σημαίνει επίσης πως θα βρουν λίγα χρήματα κάτω από το μαξιλάρι τους το πρωί, από τη «νεράιδα των δοντιών». Μπορεί να έχετε βιώσει αυτή την κατάσταση είτε ως παιδί, είτε αργότερα ως γονέας.

Ωστόσο, τι κάνετε με τα δόντια; Κάποιοι τα κρατούν, ενώ ορισμένοι απλά τα πετούν. Παρόλα αυτά, ένα παιδικό δόντι μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο.

Το να κρατήσουν οι γονείς τα δόντια που πέφτουν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να αποδειχθεί μια… σωτήρια κίνηση για πλήθος ιατρικών λόγων, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ.

Ερευνητές ανακάλυψαν πως τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται σε ένα νεότερο δόντι είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε περιβαλλοντική βλάβη συγκριτικά με ένα ενήλικο δόντι και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την δύσκολη διαδικασία πρόσβασης σε μυελό των οστών από άλλες περιοχές του σώματος για τα βλαστοκύτταρα.

Καθώς η νέα μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, την ανάπλαση οστών και την αναγέννηση νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο για την πρόληψη πιθανών καρδιακών προσβολών.

Σε κλινική δοκιμή στην Κίνα, τα παιδικά δόντια χρησιμοποιήθηκαν για την αναγέννηση των νέων δοντιών 30 ασθενών, τα οποία δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως. «Μέχρι στιγμής έχουμε δεδομένα για δύο, δυόμιση και τρία χρόνια και φαίνεται πως είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία» δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 μέλος του Εθνικού Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Κίνας.Σχετικά Άρθρα

Παιδική παχυσαρκία: Οι παράγοντες που επηρεάζουν!

Για τον ιατρικό κόσμο, η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως νόσος. Οι περισσότεροι γονείς ξέρουν ότι η παιδική παχυσαρκία αποτελεί συχνό πρόβλημα,

Ταξιδέψτε μαζί με το παιδί σας!

Το να μεγαλώνετε ένα μικρό παιδί είναι αρκετά δύσκολο και αγχωτικό από μόνο του. Και ναι, ξέρετε ότι οι διακοπές

Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός παιδιών για ιλαρά!

Ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς θα είναι υποχρεωτικός για όλα τα παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial