Οι συχνότεροι λόγοι που οδηγούν έναν γάμο στο διαζύγιο!

Οι συχνότεροι λόγοι που οδηγούν έναν γάμο στο διαζύγιο!

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής εποχής είναι και η αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες το ποσοστό των γάμων που καταλήγει σε διαζύγιο συνεχώς αυξάνει. Στις ημέρες μας εκτιμάται ότι ένας στους τρεις γάμους δεν τα «καταφέρνει» στο πέρασμα του χρόνου. Ποιοι είναι άραγε οι πιο συνηθέστεροι παράγοντες που απειλούν ένα γάμο;

1. Γονείς και τρίτα πρόσωπα

Πολλά ζευγάρια επηρεάζονται πολύ από τους γονείς τους ή άλλα άτομα του στενού περιβάλλοντος. Η επιρροή από τρίτα άτομα ή για παράδειγμα από τους γονείς του ενός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο ζευγάρι οπότε αυτοί θα πρέπει να οριοθετούν την ιδιωτικότητα τους.

2. Καταπίεση

Και τα δύο άτομα σε μια σχέση χρειάζονται χρόνο και χώρο για τον εαυτό τους. Όταν αυτά αρχίζουν και χάνονται τότε έρχονται τα προβλήματα και η επιθυμία για ελευθερία. Ένας γάμος απαιτεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση και κυρίως να αφήνει ο ένας στον άλλον ελευθερίες ώστε να μην καταλήξει να τις ζητήσει εκτός γάμου.

3. Το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι βασικός παράγοντας για έναν ισορροπημένο γάμο. «Αν η σεξουαλική ζωή των συζύγων δεν είναι υγιής, το διαζύγιο είναι ισχυρή πιθανότητα», λέει ο ειδικός και συμπληρώνει: «Το σεξ αποτελεί βαρόμετρο της σύνδεσης των δύο συζύγων. Η σεξουαλική τους σχέση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και αρμονίας».

4. Ανταγωνισμός

Γάμος σημαίνει κοινή πορεία και αμοιβαιότητα. Όταν αρχίζει να παρουσιάζεται ανταγωνισμός, τότε με τη δικαιολογία ότι «εγώ το κάνω καλύτερα, εγώ μπορώ περισσότερα», χτίζεται η απόσταση και σταδιακά η απομάκρυνση. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των συζύγων είναι «πληγή» καθώς ο άλλος φαίνεται να είναι υποδεέστερος, μη επαρκής και αδύναμος. Άρα καταλήγει να είναι μη ελκυστικός και επιθυμητός.

5. Απιστία

Η απιστία αποτελεί έναν από τους συνηθέστερους λόγους που οδηγούν ένα γάμο σε τέλμα. Η απιστία είναι ένα οδυνηρό πλήγμα που τραυματίζει ψυχικά τον άλλο και δείχνει ότι χάνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού. Όταν συμβεί μια απιστία τότε αυτό δείχνει ότι το ζευγάρι δεν είχε καταφέρει από πριν να «θωρακίσει» τη σχέση, κάνοντάς την ευάλωτη σε ένα «τρίτο πρόσωπο». Οι άνδρες φαίνεται να είναι πιο «επιρρεπείς» στην απιστία, δημιουργώντας μάλιστα ένα πλήθος από δικαιολογίες ώστε να την εκλογικεύσουν. Οι γυναίκες που καταλήγουν να απιστήσουν έχουν βιώσει πολλές φορές τη συναισθηματική απομάκρυνση από το σύζυγό τους και την αίσθηση του αδιέξοδου στο γάμο τουςΣχετικά Άρθρα

Συμβουλές για καλύτερη σεξουαλική ζωή!

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντική για ένα ζευγάρι αλλά συχνά λόγω της καθημερινότητας υπάρχουν προβλήματα που την επηρεάζουν.

ASMR: Ο απόλυτος εθισμός του internet! (video)

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δηλώνουν εθισμένοι στον ήχο του μασήματος τσίχλας και του χαϊδέματος πινέλου στον τοίχο. Αυτή η μόδα του

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial