Ονομάζονται ΚΑΡΑΚΑΛ και είναι το πιο όμορφο είδος γάτας πάνω στον πλανήτη μας! (photos)

Ονομάζονται ΚΑΡΑΚΑΛ και είναι το πιο όμορφο είδος γάτας πάνω στον πλανήτη μας! (photos)

Σταματήστε ότι κάνετε και δείτε αυτές τις πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες του πιο όμορφου είδους γάτας πάνω στον πλανήτη μας.

Ονομάζεται Καρακάλ και είναι πραγματικά ένα πανέμορφο πλάσμα.
Τα καρακάλ, γενικότερα, είναι αιλουροειδή μέσου μεγέθους, αλλά από τις μεγαλύτερες αγριόγατες, με τα αρσενικά να είναι λίγο μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα θηλυκά. Το σώμα τους είναι λεπτό αλλά στιβαρό, με «γραμμές» που θυμίζουν έντονα μικρό πούμα.

Το τρίχωμα στο πάνω μέρος και τις πλευρές είναι γενικά ομοιόμορφο καστανόξανθο ή κοκκινωπό (στο χρώμα της άμμου), ανάμικτο με γκρι. Η κοιλιά και το κάτω μέρος των μακριών ποδιών και του στήθους είναι υπόλευκα με στίγματα ή αχνές κηλίδες.

Η ουρά είναι μικρή σε σχέση με το σώμα τους. Πολλές σκληρές τρίχες υπάρχουν ανάμεσα στα πέλματα των ποδιών σε κάποιους πληθυσμούς, ίσως προσαρμογή για τη μετακίνηση πάνω στην μαλακή άμμο (αποφυγή βύθισης, προστασία από την θερμότητα).

Παρά την ευρεία εξάπλωση που εμφανίζει, η κατά τόπους κατανομή του διαφοροποιείται σημαντικά, δηλαδή σε κάποιες περιοχές είναι αρκετά κοινό, ενώ σε άλλες είναι πολύ σπάνιο. Tο Καρακάλ εμφανίζει ευρείες ζώνες κατανομής στην Αφρική και την Κ. Ασία μέχρι την Ινδία.Σχετικά Άρθρα

The Dog Factor! 12 σκύλοι τρολάρουν το ελληνικό πεντάγραμμο (ΦΩΤΟ)

Το δημοφιλές παιχνίδι X-Factor συνεχίζει ακάθεκτο στην οθόνη του ΣΚΑΪ,  ωστόσο κάποιοι «διαγωνιζόμενοι» που δεν πέρασαν στην επόμενη φάση αποδεικνύουν

Έρωτας με την πρώτη ματιά! Χαριτωμένα σκυλιά προσέχουν μωρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μωρά μαζί με σκυλιά είναι η απόλυτη συνταγή για να έχεις ένα viral, αλλά εδώ μιλάμε για μεγάλη αγάπη, τα

Τροφές που δεν πρέπει να δώσεις ποτέ στον σκύλο σου!

Είναι γνωστό πως το αγαπημένο σου τετράποδο όσο κι αν του δώσεις να φάει, άλλο τόσο θα θέλει. Όσο κι

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial