Όταν το παιδί έχει δυσανεξία στη λακτόζη – Πως θα το καταλάβετε;

Όταν το παιδί έχει δυσανεξία στη λακτόζη  – Πως θα το καταλάβετε;

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζουν τα παιδιά στις μεσογειακές χώρες, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση του ασβεστίου από το μητρικό και το αγελαδινό γάλα, με αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του παιδιού.

Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να είναι πρωτοπαθής, δηλαδή να εμφανιστεί χωρίς εμφανή αίτια, ή δευτεροπαθής, που σημαίνει ότι είναι προϊόν κάποιας πάθησης. Η πρωτοπαθής δυσανεξία στη λακτόζη εμφανίζεται όταν τα επίπεδα της λακτάσης μειώνονται σε βαθμό που εμποδίζει την πέψη όλης της λακτόζης.

Μπορεί οι περισσότεροι να γεννιόμαστε με την ικανότητα να χωνεύουμε καλά το γάλα, όμως καθώς μεγαλώνουμε που αρχίζουμε να πίνουμε γάλα άλλου είδους (όπως αγελάδας, κατσικίσιο κλπ), δεν το χωνεύουμε καλά.

Ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί το ένζυμο λακτάση που καθώς μεγαλώνουμε σταματά να το παράγει γιατί ουσιαστικά χρειαζόμαστε το μητρικό γάλα μέχρι μία συγκεκριμένη ηλικία και από εκεί και μετά, δε χρειάζεται να πίνουμε γάλα και κάλλιστα μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο και πρωτεΐνες από πολλά τρόφιμα. Από τα δύο και μετά, η λακτάση στο σώμα μας αρχίζει να μειώνεται και έτσι, ακόμη κι ένα νήπιο μπορεί να εμφανίσει δυσανεξία.

Πως θα το καταλάβετε;

Αρχικά, θα κλαίει και θα είναι εκνευρισμένο μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών, καθώς η κοιλίτσα του πρήζεται και μπορεί να πονά ή να έχει αέρια. Επιπλέον, θα έχει κακοσμία καθώς το σώμα του δυσκολεύεται στη χώνεψη. Διάρροια, κράμπες και πόνος στο στομάχι είναι μερικά ακόμη από τα συμπτώματα. Αν τα συμπτώματα αυτά συμβαίνουνε μετά την κατανάλωση τυριού, γάλακτος, γιαουρτιού, τότε πιθανότατα ευθύνεται η δυσανεξία. Μιλήστε με τον γιατρό σας ώστε να σας κατευθύνει κατάλληλα.

Υπάρχουν πολλές τροφές και ροφήματα φυτικής προέλευσης που είναι πιο υγιεινά και πλούσια σε βιταμίνες που θα ωφελήσουν το μωρό σας.Σχετικά Άρθρα

Αυτό το viral βίντεο δείχνει πως κοιμάται τα βράδια μια μαμά με δυο παιδιά! (video)

Τις αγαπάμε γιατί περνάνε τα πάνδεινα και αμέσως τα ξεχνάνε όλα! Η μητρότητα δεν τελειώνει το βράδυ. Για την ακρίβεια

Γιατί τα παιδιά πολλές φορές τρίζουν τα δόντια τους στον ύπνο;

Περίπου 15% έως 30% των παιδιών μικρής ηλικίας σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους. Το τρίξιμο των δοντιών στον ύπνο

11 Ερωτήσεις παιδιών προς τους γονείς τους ! Δείτε τις σωστές απαντήσεις για να μην βρεθείτε σε αμηχανία!

Πολλές φορές, οι ερωτήσεις των παιδιών μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial