Παιδί και γκρίνια – Τι μπορείτε να κάνετε;

Παιδί και γκρίνια – Τι μπορείτε να κάνετε;

Σαν νύχια που γδέρνουν τον μαυροπίνακα, η γκρίνια ενός παιδιού μπορεί να σπάσει τα νεύρα και του πιο υπομονετικού γονιού.

Η γκρίνια είναι συχνό φαινόμενο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Εν μέρει είναι μέσα στο πρόγραμμα, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να είναι και καλοδεχούμενη.

Αν το παιδί σας ανήκει στην ομάδα των παιδιών που βλέπουν απαισιόδοξα τον εαυτό τους, θα πρέπει να το βοηθήσετε να σχηματίσει μια πιο θετική εικόνα του εαυτού του. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να ενθαρρύνετε τα παιδιά να διακινδυνεύουν και όχι να διαλέγουν πάντα τον πιο σίγουρο δρόμο.

Σε περίπτωση που το παιδί σας ανήκει στην κατηγορία αυτών που γκρινιάζουν, οφείλετε να το βοηθήσετε να μειώσει την παραπονιάρικη συμπεριφορά. Ένα κλαψιάρικο παιδί στην πραγματικότητα σας λέει: “Δεν μου αρέσει το ποιος και το πού είμαι αυτή τη στιγμή”. Θετική αυτοεκτίμηση σημαίνει θετική προσέγγιση σε όλα τα πράγματα της ζωής, ακόμα κι αν δεν πηγαίνουν όλα με τον τρόπο που θα θέλαμε.

Ένας άνθρωπος με υψηλή αυτοεκτίμηση σέβεται πολύ τον εαυτό του. Αυτού του είδους οι άνθρωποι προτιμούν την πράξη από την κριτική και ξέρουν πως να δέχονται τα πράγματα που δεν τους ευχαριστούν. Όταν αφήνετε τα παιδιά σας να παραπονιούνται συνέχεια, χωρίς να αντιδράτε, ενισχύετε κυριολεκτικά τη χαμηλή αυτοεκτίμησή τους.

Αν θέλετε να γίνουν τα παιδιά σας μεγαλώνοντας ενεργητικά άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση, θα πρέπει να μάθουν να αποφεύγουν τα παράπονα και τις μεμψιμοιρίες στην παιδική τους ζωή. Μια καλή τακτική είναι να αγνοήσετε τα παράπονα και τη γκρίνια.

Να αντιμετωπίζετε, όμως, πάντα τα παιδιά σας με προσοχή και ειλικρίνεια, γιατί η προσοχή και η ακεραιότητα είναι η βάσεις της τιμιότητας και του σεβασμού που θέλετε να έχουν για τον εαυτό τους. Δείξτε στα παιδιά σας ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά γι’αυτά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τους αφιερώσετε παρά μερικά λεπτά κάθε μέρα. Ακούστε τα όταν σας μιλούν για τη ζωή τους.

Κάντε τους ερωτήσεις για το σχολείο, τους φίλους τους, τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Στην περίπτωση των πολύ μικρών παιδιών, καθίστε και ακούστε τα, καθώς ξετυλίγουν τις φαντασιώσεις τους με τα παιχνίδια τους. Δείξτε ενδιαφέρον για τις ιστορίες που σας λένε και τότε τα παιδιά θα σκεφτούν ότι τα αγαπάτε επειδή τα ακούτε κάθε μέρα.


Tags Άρθρου:
ΓΚΡΙΝΙΑπαιδί

Σχετικά Άρθρα

Απίστευτο! Είναι τόσο γόνιμη που παρακαλά τους γιατρούς να…! (ΦΩΤΟ)

Ποιο είναι το πρόβλημα που ισχυρίζεται ότι έχει… 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share

Έτσι θα βοηθήσετε το παιδί σας να αποχωριστεί το “μεταβατικό” του αντικείμενο!

Περισσότερο από το 60% των παιδιών ξεχωρίζουν κάποιο αντικείμενο και δένονται μαζί του σε απίστευτο βαθμό. Τα συγκεκριμένα αυτά αντικείμενα

Αλλάζουν τα πάντα στις υιοθεσίες: Ανοίγει το ηλεκτρονικό μητρώο- Τέλος οι χρονοβόρες διαδικασίες!

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να εφαρμοσθεί το νέο ψηφιακό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών, με το οποίο απλοποιούνται οι έως τώρα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial