Πανακότα με κεράσια!

Πανακότα με κεράσια!

Υλικά:

70 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό προς ζεστό
150 γρ. φρουί ζελέ κεράσι
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 λοβός βανίλιας ή 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. φρέσκα κεράσια, πλυμένα, χωρίς κοτσάνια και κουκούτσια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαφρά ζεσταμένο γάλα, ρίχνουμε τη σκόνη από το ζελέ κεράσι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-ζελέ κερασιού, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα κομμένα κεράσια και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην «κόψει» το γιαούρτι από το ζεστό μείγμα. Πετάμε τους λοβούς της βανίλιας.

Ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, εφαρμόζοντάς την καλά στα τοιχώματα και αφήνουμε τις άκρες της να εξέχουν καλά. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα της πανακότας και σκεπάζουμε τη φόρμα με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι η πανακότα να κρυώσει καλά. Για να ξεφορμάρουμε, ανασηκώνουμε την πανακότα από τη φόρμα με τη μεμβράνη, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Παγωτό αβοκάντο!

Υλικά: 3 ώριμα αβοκάντο 3 μεσαίες μπανάνες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1/4 φλιτζάνι αγαπημένο

Έρχεται τσουχτερό Σαββστοκύριακο: Οι πέντε τροφές για να ζεσταθείς!

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας κάνει τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο. Με τις κατάλληλες τροφές μπορούμε έξυπνα να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού!

Υλικά: Ένα φιλέτο κοτόπουλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial