Παραδοσιακή λαγάνα!

Παραδοσιακή λαγάνα!

Φτιάξτε μόνοι σας το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2½-3 φλ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
½ φλ. λάδι (προαιρετικά)
1 χούφτα σουσάμι ή μαυροκούκι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε λεκανίτσα ή σε μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 60΄ περίπου, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες και πατάμε την καθεμία σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, να γίνει πίτα πάχους 1 εκ.
Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε λίγο ν’ ανέβουν.
Όταν γίνουν, κάνουμε στην επιφάνεια δαχτυλιές παντού, τις ραντίζουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200°C για 20΄ περίπου, ανάλογα το φούρνο.


Tags Άρθρου:
ΛΑΓΑΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Τάρτα κεράσι!

Υλικά: μισό κιλό κεράσια μισό φλιτζάνι βούτυρο 1 αβγό 2/3 φλιτζανιού γάλα μισό φλιτζάνι ζάχαρη δύο φλιτζάνια αλεύρι τρία κουταλάκια

Μους σοκολάτα με λεμόνι που θα σου τρελάνει τον ουρανίσκο

Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις, θα σου γίνει συνήθεια!

Πίτα του βοσκού!

Υλικά: Για τις πατάτες 1½ κιλό πατάτες 100 γρ. βούτυρο αγελάδος μοσχοκάρυδο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού 200 γρ. γραβιέρα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial