Πασχαλινά κουλουράκια!

Πασχαλινά κουλουράκια!

Υλικά:

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται! Συνήθως τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι από τα πρώτα πράγματα που φτιάχνουμε.. Πάμε να δούμε μία εξαιρετική συνταγή για αφράτα και γευστικά πασχαλινά κουλουράκια!

Χτυπάμε το βούτυρο ή τη φυτίνη με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Χτυπήστε τα περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.

Μην ξεχάσετε να τα αλείψετε με ένα αυγό για να αποκτήσουν ωραίο ροδαλό χρώμα!

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Τορτίγια με καπνιστό σολομό!

Υλικά: 4 τορτίγιες Καπνιστός σολομός 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες) Λίγα φύλλα μαρουλιού Χυμό από

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια από την Αργυρώ!

Μιας και μπήκε η Μεγάλη Βδομάδα θα μάθουμε να κάνουμε πεντανόστιμα κουλουράκια. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us

Θέλετε να κόψετε το κρέας από τη διατροφή σας;

Η δίαιτα κλειδί που ακολουθούν πολλές celebrities….αφού μπορούν εκείνες μπορείτε κι εσείς! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial