Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός: «Δεν αποκλείω να χειροτονηθώ ιερέας»

Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός: «Δεν αποκλείω να χειροτονηθώ ιερέας»

Ο πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός, από την ηλικία των πέντε ετών γνώριζε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει ηθοποιός, όμως τώρα δεν αποκλείει να χειροτονηθεί ιερέας.

Ο αγαπημένος Πάνος Σταθακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν», στην οποία μίλησε για τη βαθιά σχέση που έχει με τη θρησκεία, εξηγώντας πως κάτι που θα ήθελε πολύ να κάνει στη ζωή του θα ήταν να γίνει παπάς.

Είσαι θρήσκος, πιστεύεις στον θεό;

«Ήμουν στην Ιερατική Σχολή στην Τήνο, για 5 χρόνια. Πέρασα δύσκολα, γιατί πήγα σε ηλικία 13 χρονών, από ένα καπρίτσιο δικό μου, να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι μου, από ζήλια για το μεγαλύτερο αδελφό μου, που έφευγε για την Αθήνα εκείνη τη χρονιά. Ζήτησα να φύγω κι εγώ να πάω στην Αθήνα, δεν μπορούσα. Επίσης, ένας ξάδελφος μου είχε πάει στην Πάτμο, για να γίνει παπάς, κι εκεί ζήτησα να πάω μαζί του, να γίνω κι εγώ παπάς, μόνο και μόνο για να φύγω».

Παρ’ όλα αυτά έμεινες στην Τήνο 5 χρόνια

«Το έβλεπα κι εκεί σαν θέατρο, περνούσα καλά. Όπου πάω δημιουργώ το κλίμα για να περάσω καλά. Πολλοί φίλοι μου είναι ιερείς, δάσκαλοι μου είναι μητροπολίτες, ένας άλλος βρίσκεται στο Άγιο Όρος και ήταν διευθυντής στην Αθωνιάδα Σχολή. Αρκετοί συμμαθητές μου είναι ιερείς στην Τήνο. Εκεί ήταν η εφηβεία μου, γαλουχήθηκα, έκανα φίλους. Εκεί οφείλω την καλλιέργεια μου, πέρα από την οικογένεια μου, από τους δασκάλους μου και τα Χρόνια που έμεινα στην Τήνο. Μου έκανε καλό που «πάτησα πόδι» στους δικούς μου τότε και είπα ότι θα πάω εκεί, ασχέτως αν ήξερα ότι θα ακολουθήσω ένα άλλο επάγγελμα. Εκεί κάναμε όλα τα μαθήματα που έκανε το κλασικό σχολείο, αλλά τα περισσότερα ήταν σε θρησκευτικά, βυζαντινή μουσική, δογματική, τελετουργική. Είχα πείσει το διευθυντή, που ήταν ιερομόναχος, πολύ ανοιχτό μυαλό, να κάνω θέατρο, παραστάσεις. Έκανα μιμήσεις, έκανα και τον ίδιο τον διευθυντή και το δεχόταν, του άρεσε. Φεύγαμε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, ενώ τις απόκριες έφευγαν μόνο όσοι είχαν συγγενείς και σπίτι στην Αθήνα κι ερχόμουν. Μια φορά με είχε παρακαλέσει ο διευθυντής να μείνω, να κάνω κάτι για τις απόκριες, παρόλο που ήταν ιερατική σχολή, μου είπε να ντυθώ, να διασκεδάσω τους υπόλοιπους. Αυτός μου έλεγε να πάω σε μια θεατρική σχολή να βρω το δρόμο μου».

Δηλαδή, αν δεν ήσουν ηθοποιός, θα γινόσουν ιερέας;

«Το καλοκαίρι είχα πάει στη Μονή της Δίβρης, στην Ηλεία, σε ορεινό χωριό, όπου ήταν εκεί ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος με είχε χειροτονήσει αναγνώστη, το έχω ακόμη αυτό που δίνουν και τώρα πάλι μου είπε τρεις φορές; «θέλεις να σε χειροτονήσω;». Αν έλεγα το «ναι», αυτή τη στιγμή μπορεί να ήμουν με εγκόλπιο. Το ήθελε από τότε να χειροτονηθώ και να με στείλει να έχω σαν έδρα μου την Ανδραβίδα. Το τελετουργικό το ξέρω, να ψέλνω ξέρω… ποτέ δεν είναι αργά».

Δεν το αποκλείεις;

«Όχι, τίποτα δεν αποκλείω σε αυτή τη ζωή. Έχω πολύ καλή σχέση με την Εκκλησία και με τους ανθρώπους της, πιστεύω, αλλά δεν είμαι εκείνος που θα πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία».Σχετικά Άρθρα

Έκανε το μεγάλο σάλτο η Αθηνά: Αφαίρεσε το επώνυμο του Αλβάρο και λέγεται πια Ωνάση (ΦΩΤΟ)

Γυρίζει σελίδα η Αθηνά Ωνάση.  Όπως όλα δείχνουν το διαζύγιο της με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο είναι θέμα χρόνου. 60

Αποκάλυψη Βάνας Μπάρμπα! «Στήνεται έξω από το σπίτι μου τα βράδια και με παρακολουθεί…»

“Είναι απίστευτο αυτό που περνάω”  60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Καταπέλτης η πασίγνωστη ηθοποιός: “Εσείς φταίτε που δεν μου διαγνώστηκε ο καρκίνος” (photo)

Ποιους κατηγορεί η γνωστή ηθοποιός; 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial