Πένες a la creme!

Πένες a la creme!

Υλικά:

500 γρ. πένες
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι τριμμένο
3 κουταλιές βούτυρο
3-4 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
μισή κούπα γλυκιά γραβιέρα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες σε νερό με αλάτι. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε λίγο πριν είναι έτοιμες.
Παράλληλα, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, τον βασιλικό και τον τόνο (τον οποίο έχουμε λιώσει). Ανακατεύουμε καλά, αλλά δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα. Μόλις γίνει κάπως ομοιόμορφο το μείγμα, είναι έτοιμο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε τις πένες μέσα.
Ρίχνουμε πάνω από τις πένες τη σάλτσα του τόνου, που μόλις ετοιμάσαμε, και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ο τόνος.
Από πάνω, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, και μετά την τριμμένη γραβιέρα (την βάζουμε περισσότερο για να μην «αρπάξει» το φαγητό).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Πένες a la creme!

Σχετικά Άρθρα

Μύδια αχνιστά!

Υλικά: 1 κλ. σέλερι 1 πράσο 2 καρότα 1 κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ζάχαρη

Scrambled eggs με αβοκάντο και chia!

Υλικά: 1 +1/2 φλ. σιτάρι 1 κ.σ. σκόνη κόλιαντρου Θαλασσινό αλάτι 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ξίδι από λικέρ

Μακαρόναδα με τόνο – Καλοκαιρινή απόλαυση που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια!

Ούτε που φανταζόσασταν ποτέ ότι ο τόνος θα μπορούσε να μαγειρευτεί με αυτόν τον τρόπο και να παρέχει και αυτή

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial