Πένες με μανιτάρια και πέστο από καρύδια!

Πένες με μανιτάρια και πέστο από καρύδια!

Υλικά:

500 γρ. πένες
4 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Φρέσκος μαϊντανός

Για το πέστο με καρύδια

1 φλ. του τσαγιού καρύδια
1½ φλ. του τσαγιού σπανάκι, μαϊντανό και βασιλικό (σφιχτά πατικωμένα στο φλιτζάνι)
1/2 – 3/4 φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Τον χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία τα καρύδια (χωρίς την προσθήκη βούτυρου ή λαδιού). Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και τα ανακινούμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά.
Στο multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για το πέστο και τα χτυπάμε ώσπου να πάρουμε ένα όσο το δυνατόν πιο απαλό και ομοιόμορφο πολτό.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τις πένες στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μοιράζουμε τις πένες σε 4 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω μία μεγάλη κουταλιά από το πέστο ή βάζουμε το πέστο μέσα στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Μπορείς κι εσύ! Φτιάξε σπιτική λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα

Πρόκειται για μια λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη συνταγή! Ειδικά αν μένεις μόνος ή μόνη είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεχαστεί

Cheesecake μπανάνα! (video)

Υλικά: Για τη βάση 320 γρ. μπισκότα βρόμης «Τα μπισκότα του Άκη» 100 γρ. βούτυρο λιωμένο Για την κρέμα 100

Σορμπέ φράουλα!

Υλικά: – 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού – ½ κούπα χυμό λεμονιού – 1½ κούπα φράουλες, πολτοποιημένες – ½ κούπα ζάχαρη

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial