Πες το στη Βέρα: Ο τρελός και η συνεπιμέλεια

Πες το στη Βέρα: Ο τρελός και η συνεπιμέλεια

Καλή μου Βέρα γειά σου. Κοντεύω να τρελλαθώ .Με λένε Nικολέττα , μένω στην επαρχία και μόλις χώρισα από έναν άθλιο άντρα που ευτυχώς σηκώθηκε και έφυγε μόνος του από το σπίτι και εγκατέλειψε τα 2 παιδιά μας και εμένα.Τι να σου πώ. Άσπρη μέρα δεν είχαμε δεί αυτά τα 15 χρόνια. Ο μάγκας δεν πλήρωνε τιποτα στο σπίτι και τα είχε όλα τζάμπα. Με απαίτηση του ,κοιμόμασταν χωριστά ,έβλεπε όλη μέρα τσόντες στο ίντερνετ και απαιτούσε να του πληρώνω και την βενζίνη στο αμάξι του, όταν και άν, μας έβγαζε βόλτα. Παλιοχαρακτήρας σου λέω .Δεν λέω περισσότερα γιατί ντρέπομαι τα παιδιά μου και την κοινωνία Στο πρώτο δικαστήριο βγήκε απόφαση να παίρνει τα παιδιά κάποιες ώρες. Ελα όμως που αυτά δεν θέλουν ούτε να τον ακούσουν. Τώρα που λες , αφού αυτά είναι μεγάλα και δεν πάνε από μόνα τους ,αυτός με εχει ταράξει στις μηνύσεις.
Κάθε τρείς και λίγο λοιπόν , εχουμε μήνυση ,αυτόφωρο,κλείσιμο και οι 2 στο κελί, μας βγάζουν έξω οι δικηγόροι που έχουν βρεί την χαρά τους με μας και άντε φτού και από την αρχή. Και σε ρωτάω γιατί εγώ μια κοπέλα του χωριού είμαι και δεν ξέρω πολλά. Εγώ τι φταίω που αυτά δεν πάνε και δεν θέλουν να τον δούν? Χώρια που μας κατηγοράει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ενώ ο κύριος κυκλοφορεί ελεύθερα με τη σχέση του χεράκι-χεράκι..Και επειδή ακούω κάτι για συνεπιμέλεια. Μπορείς να μου πείς τι είναι πάλι και τούτο? Θέλουν να μας διαλύσουν εντελώς? Δηλαδή εγώ πρέπει να σπάζω στο ξύλο τα παιδιά για να πάνε μαζί του?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καλή μου φίλη, περνάς πολύ μεγάλο ζόρι και πρέπει να φανείς πολύ δυνατή, γιατί το χρωστάς όχι μόνο στον εαυτό σου αλλά ιδιαίτερα στα παιδάκια σου. Δυστυχώς στην Ελλάδα η νομοθεσία για τα διαζύγια μπάζει νερά από παντού. Για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ο νομοθέτης πιστεύει ότι τα παιδιά μπορούν να ζουν με αέρα κοπανιστό και είναι υποχρέωση της μητέρας να παρέχει τα πάντα δηλαδή κατοικία, τροφή, εκπαίδευση, περίθαλψη, διακοπές και τόσα άλλα. Ο πατέρας τώρα να δίνει ένα ποσόν ανάλογα με τα έσοδα που δηλώνει στην εφορία δηλαδή ψίχουλα σε σχέση με τα εισοδήματα του. Από ότι καταλαβαίνω εσύ δεν ατύχησες μόνο στον γάμο σου αλλά έβαλες το χέρι σου στον κάδο με τα σκουπίδια και τράβηξες το χειρότερο. Προφανώς έκανες έναν γάμο συμφέροντος. Αυτός σε πήρε για τα λεφτά σου ,ενώ μέσα του και έξω του σε μισούσε και σε απεχθανόταν. Πιστεύω ότι η κατάσταση με αυτόν αγρίεψε μόλις κάνατε τα παιδιά και έδεσε την κατάσταση. Θα μου πεις γιατί κάθισε τόσα χρόνια μαζί σου? Μα αφού τα είχε όλα τζάμπα, δεν πλήρωνε τίποτα κοιμόταν τζάμπα στο ωραίο σου σπίτι με όλα τα κομφόρ, είχε τα παιδιά του(τζάμπα και αυτά) , έβαζε στην άκρη τον μισθό του και έκανε καβάτζα, κοιμόσασταν και χωριστά… τι άλλο πια νισάφι, ούτε η Μέγκαν Μάρκλ δεν κάνει τέτοια μαρτύρια στον καημένο τον Χάρι. Όσο για την συνεπιμέλεια από την στιγμή που τα παιδιά είναι μεγάλα και από μόνα τους και δεν θέλουν να τον δούνε, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, εκτός από το να περιμένεις το οριστικό διαζύγιο και να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου ψυχολόγου. Θα κέρδιζες και εσύ πολύ χρόνο επίσης αν ζητούσες ανάλογη βοήθεια γιατί από ότι καταλαβαίνω έχεις υποστεί απίστευτη απόρριψη και κακοποίηση λεκτική και σωματική. Όσο για αυτόν τον τραγικό νόμο της συνεπιμέλειας που θέλουν να ψηφίσουν μην ανησυχείς. Από μόνος του θα καταρρεύσει, αν ο πατέρας είναι κάθαρμα. Σιγά μην έχουν την όρεξη όλοι αυτοί που βγαίνουν στην πιάτσα και ωραίοι, να φορτωθούν τα παιδιά τους, χωρίς την μάνα τους τον μισό χρόνο και να πληρώνουν από πάνω την διατροφή τους. Μην ανησυχείς είναι βαριά η καλογερική. Όσο για τον δικό σου το μόνο που τον νοιάζει, είναι το μίσος του για σένα και το πώς θα σε ισοπεδώσει. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν, να βρισκόταν μια λύση να τα έβλεπε σε εξωτερικό χώρο κάποιες ώρες, με παρουσία δική σου. Και να μην το ξεχάσω αφού όπως μου λες δεν πας πουθενά και κάθε τρείς και λίγο είσαι στην αστυνομία δεν ρίχνεις μια πιο προσεκτική ματιά εκεί, μήπως εντοπίσεις κανένα καλό παιδί και ελεύθερο? Μην το γελάς δεν ξέρεις ποτέ.

Απαντάει η Βέρα Μπούντρου φιλόλογος – ανθρωπολόγος

Στείλε αυτό που σε απασχολεί στη Βέρα, στο veramailme@yahoo.grΣχετικά Άρθρα

Η Νέα Μόδα Που «Σαρώνει» στο εξωτερικό! Μασάζ Γιόνι!

Είναι η νέα μόδα που όλο και πιο πολλές γυναίκες ακολουθούν στο εξωτερικό. Μασάζ Γιόνι. Κάθε συνεδρία «Γιόνι» κοστίζει περί

Sexual mirroring: Η νέα τάση στο σεξ που πηγαίνει την ικανοποίηση σε άλλα επίπεδα!

Η νέα τάση στο σεξ ακούει στο όνομα… sexual mirroring. Τι είναι όμως αυτό και γιατί οι σεξολόγοι την συνιστούν

Τι προσέχουν πρώτα οι άντρες σε μια γυναίκα; Θα εκπλαγείτε!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το πρώτο πράγμα που οι άντρες προσέχουν στις γυναίκες; Συνήθως, περιμένουμε απαντήσεις όπως στήθος και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial