Ποιο είναι το κατάλληλο σαμπουάν για το σκυλάκι μας

Ποιο είναι το κατάλληλο σαμπουάν για το σκυλάκι μας

Η επιλογή σαμπουάν για το αγαπημένο μας κατοικίδιο και δη για το σκύλο μας, είναι πιο δύσκολη και από την επιλογή της τροφής του.

Με το κατάλληλο σαμπουάν όχι μόνο θα αποτρέψουμε την εμφάνιση ασθενειών αλλά μπορούμε να διορθώσουμε και μια κατάσταση χωρίς να επισκεφτούμε τον κτηνίατρο.

Για να να επιλέξετε το καλύτερο σαμπουάν για το σκύλο σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τους ακόλουθους παράγοντες:

Κατάσταση του δέρματος

Εάν το σκυλί σας έχει ξηρό, με φαγούρα δέρμα, ένα σαμπουάν ενυδάτωσης είναι η καλύτερη επιλογή. Αποφύγετε τα σαμπουάν με άρωμα, τα οποία συχνά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να ερεθίσουν περισσότερο το δέρμα και επιλέξτε σαμπουάν με φυσικά συστατικά.

Ψύλλοι και κρότωνες

Υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων σχεδιασμένα να απομακρύνουν ή και να σκοτώνουν ψύλλους, τσιμπούρια και άλλα παράσιτα. Το σαμπουάν μπορεί να προσφέρει μόνο βραχυπρόθεσμη προστασία, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με άλλα μέτρα πρόληψης παρασίτων.

Για κουτάβια

Αν έχετε κουτάβι, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα σαμπουάν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για νεαρά σκυλιά. Τα σαμπουάν για κουτάβια έχουν πιο ήπια σύνθεση και δεν ερεθίζουν τα μάτια του.

Λάμψη

Παράγοντες όπως η κακή διατροφή ή η έλλειψη υγείας μπορεί να κάνει τη γούνα του σκύλου σας θαμπή. Μπορείτε να αποκαταστήσετε την λάμψη με ένα θρεπτικό σαμπουάν γεμάτο με μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Χρώμα

Για σκύλους με λευκή ή ανοιχτόχρωμη γούνα, υπάρχουν πολλά ειδικά σαμπουάν με λευκαντικά και συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν το κιτρίνισμα ενώ ενισχύουν την λάμψη.

Κόμποι

Αν η γούνα του σκύλου σας είναι ξηρή ή μπερδεύεται εύκολα, ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα μαλακτικό σαμπουάν για να αποκαταστήσετε την υγρασία.

Ευκολία

Τα ξηρά σαμπουάν και τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι ιδανικά για όταν εσείς και ο σκύλος σας είστε εν κινήσει ή αν έχετε ένα σκυλί που δεν συμπαθεί το νερό.



Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Οι σκύλοι χαρίζουν χρόνια ζωής!

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δεν είναι απλά μια κουβέντα αλλά μια πραγματικότητα. Και αποδεικνύεται από άλλη

Το ξέρατε; Δείτε γιατί ο σκύλος σας, σας ακολουθεί όταν πηγαίνετε στο μπάνιο!

Δεν πάει το μυαλό σας! Η κατανόηση της συμπεριφοράς του σκύλου σας είναι αρκετά εύκολη, αλλά τα σκυλιά συχνά συμπεριφέρονται

Γιατί νιαουρίζει μια γάτα;

Αυτό το διακριτό «μιαου» δεν είναι ένας απλός ήχος γάτας. Στην πραγματικότητα είναι μια εκπληκτικά εκλεπτυσμένη μέθοδος επικοινωνίας, οπότε για

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial