Ποιο τυρί προσφέρει μακροζωία παρά τα πολλά λιπαρά του;

Ποιο τυρί προσφέρει μακροζωία παρά τα πολλά λιπαρά του;

To τυρί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα με τους απανταχού λάτρεις να μελετούν μανιωδώς τις ποικιλίες του και τους τρόπους ωρίμανσης του.

Το συγκεκριμένο τυρί έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι τελικά είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό.

Σύμφωνα με γαλλικές και βρετανικές έρευνες έχει «κρυμμένα μυστικά» για την υγεία και τη μακροζωία παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι.

Αναφέρουν επίσης ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες ενάντια στα καρδιακά νοσήματα, ενώ μπορεί να καταπολεμήσουν ακόμα και την κυτταρίτιδα!

Ποιο είναι αυτό; Το πασίγνωστο ροκφόρ! Είναι ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά τυριά, το οποίο παράγεται από γάλα προβάτου και ωριμάζει σε φυσικές σπηλιές.

Οι επιστήμονες που μελετούν τα θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά του τυριού ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να εξάγουν τα αντιφλεμονώδη συστατικά του και να τα χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή φαρμάκων για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και ίσως σε προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.

Αν είστε από αυτούς που σας αρέσει το ροκφόρ τότε έχετε έναν λόγο παραπάνω να το απολαμβάνετε ενώ αν δεν σας αρέσει τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε…Σχετικά Άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε την πετσέτα μπάνιου;

Στο μπάνιο συσσωρεύονται πολλά βακτήρια, ίσως και μικρόβια. Το νερό, η υψηλή θερμοκρασία, το οξυγόνο, τα νεκρά δερματικά κύτταρα και

Τελικά πόσες θερμίδες έχει μια μπάλα παγωτού;

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το αγαπημένο μας γλυκό επιστρέφει στην καθημερινή μας ζωή αλλά και στην ζυγαριά μας.

Σοβαρές ασθένειες που μαρτυρά ο «αθώος» πόνος στην κοιλιά

Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να «μαρτυρά» περισσότερα πράγματα από αυτά που ίσως γνωρίζετε και να προειδοποιεί για την ύπαρξη

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial