Πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Ζουμερή και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα!

Υλικά:

1 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 20 γραμ .
μπέκιν πάουντερ (ένα φακελάκι)
1 βανίλια σε σκόνη
2 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα τσαγιού
φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Σιρόπι:

2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
1και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε σε μπολ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέικιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.

Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιει σιγά σιγά.

Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυγά με ντομάτα σαγανάκι στο φούρνο!

Υλικά: 1 κονσέρβα ντοματάκια ή 3-4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη 3 κουταλιές λάδι λίγη ζάχαρη 4 κουταλιές βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος

Λευκός κορμός ψυγείου με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη!

Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ! Μπορείτε να τρώτε όση σοκολάτα θέλετε…

  Πάντα ψάχνουμε μια δικαιολογία για να φάμε λίγη παραπάνω σοκολάτα. Ευτυχώς, για εμάς η επιστήμη μας έδωσε αυτή την

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial