Πώς μπορεί αυτή η φωτογραφία να σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών; Κοινοποιώντας την! (photos)

Πώς μπορεί αυτή η φωτογραφία να σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών; Κοινοποιώντας την! (photos)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με τα λεμόνια όπου περιγράφει με τον πιο σαφή τρόπο πώς μπορεί να δείχνει και τι αίσθηση μπορεί να δίνει σε μία γυναίκα ο καρκίνος του μαστού.

Τη φωτογραφία αυτή κοινοποίησε η Erin Smith Chieze, μια γυναίκα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει καρκίνο του μαστού στο στάδιο 4, από την σελίδα worldwidebreastcancer.com, με σκοπό να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες να «ψαχτούν».

Η ίδια γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, «Τον Δεκέμβριο του 2005, όταν είδα μια εσοχή που έμοιαζε με μια από αυτές τις εικόνες, ήξερα αμέσως ότι έχω καρκίνο μαστού. Διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού 5 μέρες αργότερα, και με στάδιο 4 έναν μήνα μετά. Αν δεν είχα δει αυτή την εικόνα, δεν θα ήξερα τι να προσέξω. Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε ανθρώπους ΜΕ καρκίνο ή που ΘΑ νοσήσουν με καρκίνο, αντί να κοινοποιείτε καρδούλες, κοινοποιήστε εικόνες όπως αυτή», καταλήγει η Erin στην ανάρτηση της, η οποία έχει λάβει μέχρι στιγμής 30 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Ο παγκόσμιος οργανισμός κατά του καρκίνου του μαστού δημιούργησε έντυπο υλικό το οποίο μεταφράστηκε στην Ελληνική γλώσσα. Ο σκοπός της καμπάνιας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου και να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα για τα συμπτώματα μέσα από τα “λεμόνια”. Πρέπει να γνωρίζεις ότι ή καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού ξεκινά από εσένα.
Γιατί τα λεμόνια?
Ο καρκίνος του μαστού σχετίζεται με αρκετά ισχυρό ταμπού που μπορεί να κάνει δύσκολη την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού. Πρώτον, το «στήθος» συχνά συνδέεται με το φύλο και η εμφάνιση εικόνων από το στήθος μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Δεύτερον, ο «καρκίνος» συνδέεται συχνά με το θάνατο, καθιστώντας τον ένα θέμα που για πολλούς είναι δύσκολο να μιλήσουν ή το αποφεύγουν τελείως. Τα παρακάτω υλικά αφαιρούν το “φύλο” και τον “θάνατο” από το μήνυμα του καρκίνου του μαστού, χρησιμοποιώντας μια οπτική μεταφορά ενός λεμονιού που αντιπροσωπεύει το στήθος. Επειδή είναι παρόμοια σε εμφάνιση, αλλά χωριστά από το σώμα, μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την απεικόνιση σημείων του καρκίνου του μαστού σε ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, αποφεύγοντας τη λογοκρισία.

Αυτός είναι ένα εντελώς νέος τρόπος για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, ώστε να φθάσει σε περισσότερους ανθρώπους από ότι πριν. Φτάνει επίσης και σ’ εκείνους που μπορεί να έχουν δυσκολίες στην ανάγνωση ή είναι σε δύσκολη θέση για το θέμα.

Πώς μπορεί κανείς να δείξει κάτι το οποίο δεν μπορεί να εμφανιστεί στο κοινό; Απλό!
Ένα φιλικό, οικείο υποκατάστατο-το λεμόνι, το οποίο, μοιάζει με το σχήμα του μαστού στο εξωτερικό και με την ανατομία ενός μαστού στο εσωτερικό. Ρίξτε μια ματιά στο πόσο παρόμοια είναι στην παρακάτω εικόνα:

Το 2010, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είπαν “έχω καρκίνο του μαστού”
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Είναι επίσης η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως. Παρά τα υψηλά ποσοστά επίπτωσης, στις δυτικές χώρες, το 89% των γυναικών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού είναι ακόμη εν ζωή πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση τους, η οποία οφείλεται στην ανίχνευση και θεραπεία ( Parkin, 2008 ).
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο (μαζί με την υπόλοιπη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία / Νέα Ζηλανδία), καθιστώντας τις χώρες αυτές αποτελεί προτεραιότητα για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού. Στην Ελλάδα  το ποσοστό ξεπερνά το 57%.

Δραματικά, το ένα τρίτο αυτών των θανάτων από καρκίνο θα μπορούσε να μειωθεί εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 400.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε το υλικό της παγκόσμιας καμπάνιας κατά του καρκίνου του μαστού.Σχετικά Άρθρα

Θα δακρύσετε! Πέθανε το μωρό της, αλλά έκανε το μεγαλύτερο δώρο στην κολλητή της! (ΦΩΤΟ)

Η 31χρονη Lauren Casper και η 30χρονη Sarah Rieke είναι κολλητές φίλες εδώ και χρόνια και εκτός από άλλα κοινά

10 βασικά πράγματα που χρειάζεται ένας γιος από τον πατέρα του!

Στο βιβλίο του «What a Son Needs From His Dad: How a Man Prepares His Sons for Life», ο συγγραφέας

Τα πιο σοβαρά λάθη των γονιών και τι αποτελέσματα έχουν στο παιδί! Τα όρια της λεκτικής βίας που αγνοούμε! (Video)

 Υπάρχουν αρκετές οικογένειες που θεωρούν πως  δεν υπάρχει πρόβλημα εάν είναι κάπως <<αυστηροί>> ή  <<αυταρχικοί>> με τα παιδιά τους. Ότι

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial