Πώς να διαλέξετε το ιδανικό αντηλιακό για τα παιδιά σας

Πώς να διαλέξετε το ιδανικό αντηλιακό για τα παιδιά σας

Έφτασε το καλοκαίρι και η ώρα για τις διακοπές και τα καλοκαιρινά σας μπάνια με το μωρό ή το παιδί σας. Όμως πριν εξορμήσετε στις παραλίες προσέξτε τι είδους αντηλιακό για παιδιά ή μωρά θα επιλέξετε. Το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο από των ενηλίκων και θα χρειαστεί να διαλέξετε ένα αντηλιακό κατάλληλο για το δέρμα τους.

Πώς να επιλέξετε όμως το ιδανικό αντηλιακό για το παιδί σας;

SPF

Το αντηλιακό που θα επιλέξετε πρέπει να έχει δείκτη προστασίας SPF 30 και άνω και να προστατεύουν από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA & UVB). Επίσης, είναι σημαντικό να είναι αδιάβροχο για να προστατεύει το παιδί ακόμη και μέσα στο νερό.

Φίλτρα

Υπάρχουν τα αντηλιακά με τα φυσικά και τα χημικά φίλτρα. Τα αντηλιακά με φυσικά ή αλλιώς ανόργανα φίλτρα έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Μετά την επάλειψη αφήνουν ένα λευκό φιλμ. Είναι ιδανικά για βρέφη και παιδιά και ειδικά σε αυτά με ατοπικό δέρμα.
Τα αντηλιακά με χημικά ή αλλιώς οργανικά φίλτρα απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι κατάλληλα για νήπια από 1 έτος και πάνω, που εμφανίζουν δυσανεξία στα οργανικά φίλτρα.

Υφή αντηλιακού

Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία σε αντηλιακά με διαφορετικά συστατικά και υφές. Υπάρχουν αντηλιακά σε μορφή κρέμας, λοσιόν, λαδιού ή σπρέι. H λειτουργικότητα του καθενός εξαρτάται από τον τρόπο, που εφαρμόζονται, από το χρόνο ανανέωσης και από τον τύπο δέρματος του παιδιού.Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά που συμμετέχουν από μικρή ηλικία στις δουλειές του σπιτιού γίνονται σωστοί ενήλικες!

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι καθόλου ευχάριστες και ειδικά για τα παιδιά, όμως τα οφέλη που κερδίζουν από τη

6 ελληνικές τροφές-θαύμα για το παιδί σας!

Τα παιδιά είναι σημαντικό να καταναλώνουν μέσα στην ημέρα τροφές που να είναι πλούσιες σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά 60 SHARES

Η πιο ντροπιαστική φωτογραφία μιας 6χρονης για τη μαμά της! (ΦΩΤΟ)

Για μια μητέρα δεν υπάρχει σίγουρα τίποτα καλύτερο από το να βλέπει τα παιδιά της να τη ζωγραφίζουν. 60 SHARES

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial