Πως να βουρτσίζω τα δόντια του σκύλου μου

Πως να βουρτσίζω τα δόντια του σκύλου μου

Η υγιεινή των δοντιών δεν είναι απαραίτητη μόνο στους ανθρώπους αλλά και στους τετράποδους φίλους μας. Ο σωστός και συχνός καθαρισμός των δοντιών του σκύλου μας είναι απαραίτητος, ειδικά όταν πρόκειται για την πρόληψη της νόσου των ούλων, γνωστής επίσης ως περιοδοντικής νόσου.

Ο αποτελεσματικός καθαρισμός των δοντιών του σκύλου γίνεται στον κτηνίατρο, αλλά καθώς απαιτεί ολική νάρκωση, καλό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια του καθημερινά και εμείς στο σπίτι.

Πώς να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας:

Πρώτον σιγουρευτείτε ότι φορά το λουρί του με ασφάλεια.
Πάρτε μια στάση τέτοια, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο στόμα του κουταβιού σας.
Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στο δάκτυλο και αφήστε το να τη γλείψει. Aκολούθως, κάντε απαλό μασάζ στα δόντια του. Όταν εξοικειωθεί με αυτό μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την οδοντόβουρτσα.
Τραβήξτε απαλά τα χείλη και τα μάγουλα του σκύλου σας προς τα πίσω προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στους προγόμφιους και τους γομφίους.
Βουρτσίστε κυκλικά και στο σημείο που συναντιούνται τα δόντια με τη γραμμή των ούλων.
Προσπαθήσετε να φτάσετε στα πίσω δόντια, όπου είναι πιθανότερο να παρατηρηθούν οδοντικά προβλήματα.
Είναι σημαντικό να διατηρείτε το κουτάβι σας ψύχραιμο και χαλαρό, ενθαρρύνοντάς το σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Αν και αυτή η διαδικασία ενδέχεται να σας αποθαρρύνει αρχικά, θα γίνει ευκολότερη με την πρακτική και αν το κουτάβι σας τη συνηθίσει νωρίς θα αποτελέσει μια ευχάριστη διαδικασία και για τους δυο σας.
Παράλληλα με το βούρτσισμα των δοντιών, υπάρχουν ειδικές τροφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα του κουταβιού σας υγιή, μέχρι την ενήλικη ζωή. Ειδικά σχεδιασμένες, μεγάλες κροκέτες καθαρίζουν τα δόντια, συμβάλλοντας στην πρόληψη κατά της πλάκας.


Tags Άρθρου:
ΔΟΝΤΙΑΣΚΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Κιμέρα: Μια πανέμορφη γάτα από την Αργεντινή! (photos)

Αυτή είναι η Κιμέρα, μια πανέμορφη γάτα από την Αργεντινή, με τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά. Η Κιμέρα μπορεί να είναι αυτό

Έρευνα: Οι σκύλοι χαρίζουν χρόνια ζωής!

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δεν είναι απλά μια κουβέντα αλλά μια πραγματικότητα. Και αποδεικνύεται από άλλη

Ο Cookie, αγαπάει το τραγούδι! Δείτε τον σκύλο που τραγουδάει! (video)

Όλα τα σκυλιά είναι αστεία και αξιολάτρευτα.Μερικά σκυλιά όμως έχουν κάποια ειδικά ταλέντα ή δεξιότητες που τα καθιστούν λίγο πιο

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial