Πώς πλένουμε το πάπλωμα μας; Έξυπνα tips!

Πώς πλένουμε το πάπλωμα μας; Έξυπνα tips!

Η αλήθεια είναι ότι το να πλύνουμε ένα πάπλωμα ακούγεται σαν ένα μάλλον … δύσκολο project! Είναι όμως στα αλήθεια τόσο δύσκολο όσο μπορεί να ακούγεται;

Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το πλύνεις και να το αποθηκεύσεις; Αν όχι εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε. Αρχικά πρέπει να το ελέγξεις γιατί μπορεί να έχουν φύγει κλωστές, οι οποίες ενδεχομένως να τραβηχτούν στο πλυντήριο και να σου χαλάσουν το πάπλωμα.

Στη συνέχεια όσον αφορά στο πλύσιμο μπορείς να ακολουθήσεις τους τρόπους που θα δεις παρακάτω.

Οι τρόποι για να πλύνεις το πάπλωμα σου είναι δύο: είτε να το πλύνεις στο πλυντήριο, είτε να το πλύνεις στο χέρι. Σίγουρα το δεύτερο δεν ακούγεται τόσο εύκολο, είναι όμως ένας εξίσου καλός τρόπος.

Πλύσιμο στο πλυντήριο: Ρύθμισε το πλυντήριο σου σε έναν απλό κύκλο και επέλεξε κρύο νερό. Είναι προτιμότερο επίσης να χρησιμοποιήσεις κι ένα απλό απορρυπαντικό, που όμως θα έχει δυνατό άρωμα για να σου κρατήσει. Μην χρησιμοποιήσεις λευκαντικό ή χλωρίνη αν δεν είναι ολόλευκο, γιατί μάλλον δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο άλλος τρόπος από την άλλη είναι να πλύνεις το πάπλωμα σου στο χέρι. Σίγουρα θα το φροντίσεις περισσότερο από ότι το πλυντήριο. Θα σε κουράσει λίγο περισσότερο όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Αρχικά βεβαιώσου πως η μπανιέρα σου είναι καθαρή. Στη συνέχεια γέμισε τη με κρύο νερό και βάλε μέσα το πάπλωμα σου. Μόλις βραχεί όλο ρίξε το απορρυπαντικό και τρίψε το ομαλά. Άδειασε το νερό από τη μπανιέρα για να φύγουν οι σαπουνάδες, γέμισε ξανά με νερό και ρίξε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι (έτσι θα ζωντανέψεις τα χρώματα). Ξέπλυνε με άφθονο νερό, ώσπου να φύγουν εντελώς οι σαπουνάδες και να είναι καθαρό.

Tips:
Πριν από το πλύσιμο ελέγχουμε αν το πάπλωμα έχει τρύπες ή αν εξέχουν πούπουλα και, αν χρειάζεται, ράβουμε τυχόν τρύπες με βελόνα και κλωστή για να μη βγουν πούπουλα μέσα στο πλυντήριο.
Χρησιμοποιούμε πάντα ένα ήπιο πρόγραμμα στο πλυντήριο (οι 30 βαθμοί Κελσίου είναι μία καλή επιλογή)
Επιλέγουμε ένα απαλό απορρυπαντικό (εκτός αν το πάπλωμα μας είναι πολύ λεκιασμένο). Αν για παράδειγμα οι λεκέδες είναι πολύ σκούροι ή φαίνονται, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο απορρυπαντικό με ενσωματωμένο καθαριστικό λεκέδων.
Δεν απομακρυνόμαστε πολύ από το σπίτι κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Όταν τελειώσει το ξέβγαλμα και πριν ξεκινήσει το στύψιμο, σταματάμε το πλυντήριο και επαναλαμβάνουμε τον κύκλο του ξεβγάλματος άλλη μία φορά. Επειδή είναι τόσο μεγάλα, φουσκωτά και απορροφητικά, τα παπλώματα μπορεί να κρατήσουν απορρυπαντικό και σαπουνάδα, οπότε ένα επιπλέον ξέβγαλμα θα είναι λογικά αρκετό για να είμαστε σίγουροι ότι το πάπλωμα μας έχει καθαρίσει καλά.
Όταν βγάλουμε το πάπλωμα από το πλυντήριο, ψυχραιμία! Αν είναι πουπουλένιο, μπορεί τα βρεγμένα πούπουλα να είναι πιο σκούρα και μπορεί ακόμα και το χρώμα του παπλώματος να φαίνεται διαφορετικό. Όταν όμως στεγνώσει τελείως, θα επανέλθει στο φυσιολογικό του χρώμα.
Για το στέγνωμα καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε στεγνωτήριο και πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες φροντίδας.
Μπορούμε πάντα και να απλώσουμε το πάπλωμα μας. Ωστόσο, είναι κάτι που χρειάζεται πολύ χρόνο, ώστε το πάπλωμα μας να στεγνώσει εντελώς, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να εμφανισθεί μούχλα και συνεπώς δυσάρεστη μυρωδιά.
Μετά από το σωστό πλύσιμο και ενώ το πάπλωμα έχει στεγνώσει πάρα πολύ καλά μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στην θήκη του ή σε μια παπλωματοθήκη και να το απομονώσουμε στο πατάρι ή κάτω από το κρεβάτι.
Ως προς το πρόγραμμα πλυσίματος που θα επιλέξουμε λαμβάνουμε πάντα υπόψη αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.Σχετικά Άρθρα

Louis Vuitton: Ανοίγει υπερπολυτελές cafe-restaurant στην Ιαπωνία! (photos)

Ο οίκος πολυτελών ειδών Louis Vuitton περνά στον τομέα της εστίασης ανοίγοντας το πρώτο εστιατόριο του στην Ιαπωνία. Σχεδιασμένο από

Εκπληκτικά δεντρόσπιτα! (photos)

Αν πιστεύετε ότι τα δεντρόσπιτα συνήθως είναι μικρά σπιτάκια για να παίζουν τα παιδιά στην πίσω αυλή του σπιτιού ή

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial