Πόσα αυγά την εβδομάδα επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί;

Πόσα αυγά την εβδομάδα επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί;

Το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση και τη μνήμη των μαθητών, ενώ προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα. Μάλιστα, ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.

Επιπλέον, η λεκιθίνη που περιέχεται στο αυγό βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και στις πνευματικές λειτουργίες, ενώ η χολίνη που επίσης συναντάμε στη σύστασή του βοηθάει στην αύξηση της μνήμης και στη δυνατότητα συγκέντρωσης.

Όπως είναι γνωστό, το αυγό είναι μία πρωτεϊνούχα τροφή και στο ασπράδι του περιέχονται όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία χρειάζεται το παιδί για να αναπτύξει ισχυρό μυικό ιστό, να δημιουργεί νέα κύτταρα, αλλά και να αναπλάθει τα κατεστραμμένα που προέκυψαν από αρρώστιες, κόπωση κλπ. Τέλος, τα αμινοξέα δημιουργούν πολύτιμες για τον οργανισμό ουσίες όπως είναι τα ένζυμα, οι ορμόνες, τα αντισώματα κ.ά.

Τα αυγά περιέχουν τις πιο σημαντικές βιταμίνες, όπως είναι η Α (πολύτιμη για τα μάτια), η D (για τα οστά), η Ε (για την άμυνα) και η ομάδα Β (για το νευρικό σύστημα), αλλά και φυλικό οξύ για τις αναιμίες. Επίσης, παρέχει σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων, όπως κάλιο, φώσφορο, και ψευδάργυρο, που είναι πολύτιμα για τη λειτουργία της καρδιάς. Ταυτόχρονα, νεότερες μελέτες δείχνουν ότι τα αυγά αλλάζουν τον φαινότυπο της “κακής” χοληστερίνης σε λιγότερο αθηρογόνα μόρια “καλής” χοληστερίνης.

Ως λογική ποσότητα θεωρείται η κατανάλωση 3 έως 5 αβγών την εβδομάδα με εξαίρεση τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα παιδιά διότι η συχνή κατανάλωση αβγού μπορεί να ανεβάσει το λιπιδαιμικό του προφίλ λόγω χοληστερίνης.

Ένα μεγάλο αβγό έχει 70 θερμίδες και παρέχει διάφορες ποσότητες από 13 ουσίες, όπως βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη. Περιέχει επίσης 6 γρ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά!Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Η υπερκόπωση γονέων επηρεάζει τα παιδιά!

Όταν το καθημερινό άγχος των γονέων μετατρέπεται σε εξουθένωση οι γονείς αρχίζουν να αισθάνονται αποξενωμένοι από τα παιδιά τους και

Αυτό το viral βίντεο δείχνει πως κοιμάται τα βράδια μια μαμά με δυο παιδιά! (video)

Τις αγαπάμε γιατί περνάνε τα πάνδεινα και αμέσως τα ξεχνάνε όλα! Η μητρότητα δεν τελειώνει το βράδυ. Για την ακρίβεια

Τρόποι για να ξεπεράσει το παιδί την φοβία του για τον γιατρό!

Η επίσκεψη στο γιατρό συχνά αποτελεί αιτία φόβου και άσχημων αισθημάτων στα παιδιά. Εμβόλια, σιρόπια και γενικότερα κάθε τι που

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial