Πόσα αυγά την εβδομάδα επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί;

Πόσα αυγά την εβδομάδα επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί;

Το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση και τη μνήμη των μαθητών, ενώ προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα. Μάλιστα, ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.

Επιπλέον, η λεκιθίνη που περιέχεται στο αυγό βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και στις πνευματικές λειτουργίες, ενώ η χολίνη που επίσης συναντάμε στη σύστασή του βοηθάει στην αύξηση της μνήμης και στη δυνατότητα συγκέντρωσης.

Όπως είναι γνωστό, το αυγό είναι μία πρωτεϊνούχα τροφή και στο ασπράδι του περιέχονται όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία χρειάζεται το παιδί για να αναπτύξει ισχυρό μυικό ιστό, να δημιουργεί νέα κύτταρα, αλλά και να αναπλάθει τα κατεστραμμένα που προέκυψαν από αρρώστιες, κόπωση κλπ. Τέλος, τα αμινοξέα δημιουργούν πολύτιμες για τον οργανισμό ουσίες όπως είναι τα ένζυμα, οι ορμόνες, τα αντισώματα κ.ά.

Τα αυγά περιέχουν τις πιο σημαντικές βιταμίνες, όπως είναι η Α (πολύτιμη για τα μάτια), η D (για τα οστά), η Ε (για την άμυνα) και η ομάδα Β (για το νευρικό σύστημα), αλλά και φυλικό οξύ για τις αναιμίες. Επίσης, παρέχει σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων, όπως κάλιο, φώσφορο, και ψευδάργυρο, που είναι πολύτιμα για τη λειτουργία της καρδιάς. Ταυτόχρονα, νεότερες μελέτες δείχνουν ότι τα αυγά αλλάζουν τον φαινότυπο της “κακής” χοληστερίνης σε λιγότερο αθηρογόνα μόρια “καλής” χοληστερίνης.

Ως λογική ποσότητα θεωρείται η κατανάλωση 3 έως 5 αβγών την εβδομάδα με εξαίρεση τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα παιδιά διότι η συχνή κατανάλωση αβγού μπορεί να ανεβάσει το λιπιδαιμικό του προφίλ λόγω χοληστερίνης.

Ένα μεγάλο αβγό έχει 70 θερμίδες και παρέχει διάφορες ποσότητες από 13 ουσίες, όπως βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη. Περιέχει επίσης 6 γρ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά!Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Oι έγκυες που δουλεύουν τα βράδια έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής!

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα από την Δανία, οι έγκυες που εργάζονται δύο ή περισσότερες νυχτερινές βάρδιες μέσα στην εβδομάδα,

“Ένα βήμα πριν τον θάνατο… είπα ως εδώ!” Η συγκλονιστική εξομολόγηση στο pasmina.gr της Έφης, που έχασε 120 κιλά!

Η Έφη Βασίλη είναι 29 μόλις χρόνων όμως η ζωή της έχει κιόλας “γράψει” πολλά χιλιόμετρα. Είναι τεχνίτρια νυχιών και

Μεγαλώστε αισιόδοξα παιδιά!

Θέλετε το παιδί σας να βλέπει από θετική σκοπιά τη ζωή; Να μη χάνει το κουράγιο του στις δυσκολίες και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial