Ποσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα μπολάκια των κατοικιδίων μας;

Ποσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα μπολάκια των κατοικιδίων μας;

Θα σου άρεσε να σου σερβίρουν το φαγητό σου σε ένα βρώμικο πιάτο; Σίγουρα όχι. Μήπως θα σέρβιρες εσύ το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό που μόλις έβγαλες από τον φούρνο, σε ένα πιάτο με λίπη, κολλημένα αποφάγια και πάρα πολλά μικρόβια για κάποιον αγαπημένο σου; Είμαι σίγουρη πως η απάντηση είναι πάλι αρνητική. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά ο σκύλος ή η γάτα σου τρώει από ένα πολύ βρώμικο μπολ.

Οι περισσότεροι δεν καθαρίσουμε τα μπολάκια φαγητού και νερού του σκύλου μας συχνά.

Τα μπολ που δεν καθαρίζονται, αναπτύσσουν βακτήρια και μύκητες που μπορεί να αρρωστήσουν τον σκύλο μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δικά μας πιάτα. Θα τρώγαμε από το ίδιο πιάτο για ένα μήνα χωρίς να το πλύνετε καθόλου; Φυσικά και όχι. Γιατί αναγκάζουμε τον σκύλο μας να το κάνει;

Σύμφωνα με το National Sanitation Foundation των ΗΠΑ, τα πιάτα των κατοικίδιων είναι τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα σε ένα σπίτι. Μετά το σφουγγάρι της κουζίνας, τον νεροχύτη και την οδοντόβουρτσα. (Στο μεταξύ, τα παιχνίδια των κατοικίδιων είναι στη θέση επτά της λίστας.) Αυτό μπορεί να σου φαίνεται τρελό, αφού το μόνο που κάνεις είναι να χρησιμοποιείς την ίδια τροφή, καθώς και νερό, καθημερινά. Σύμφωνα, όμως, με τον κτηνίατρο Jerry Klein, στο πιατάκι του σκύλου σου υπάρχουν σχεδόν τα πάντα. Από σαλμονέλα μέχρι E.coli. Όλα βολεμένα εκεί.

Θα πρέπει να θυμάστε:

Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε μεταλλικά ή πορσελάνινα μπολ. Τους ζεστούς μήνες κυρίως στα πλαστικά και κεραμικά μπολ αναπτύσσονται περισσότερα βακτήρια και μύκητες.
Τα πλαστικά μπολ απορροφούν μυρωδιές που μπορούν με τον καιρό να ενοχλήσουν την ευαίσθητη όσφρηση του σκύλου μας.
Η ανάγκη για καθημερινό καθαρισμό μεγαλώνει όταν ο σκύλος σας τρέφεται με κονσέρβα.
Μετά το σαπούνισμα ξεπλύνετε πολύ καλά τα μπολ ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα από το καθαριστικό, το οποίο μπορεί να αναστατώσει το στομάχι του σκύλου σας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίστε να έχετε το μπολ του νερού μακριά από τον ήλιο.Σχετικά Άρθρα

Σκύλος τα βάζει με ένα κούγκαρ, ρισκάροντας τη ζωή του για να προστατέψει το αφεντικό του! (video)

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και όχι τυχαία, καθώς είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα

Έρευνα: Οι γάτες αναγνωρίζουν το όνομα τους!

Με τα ευρήματά τους, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν αυτό που διαχρονικά υποστηρίζουν αρκετοί από τους ανθρώπους που φροντίζουν κάποια γάτα στο

Έτσι πρέπει να γνωρίσεις το κατοικίδιο σου στον σύντροφο σου!

Ξέχνα τις γνωριμίες με τους γονείς. Αν έχεις κατοικίδιο, γνωρίζεις καλά πως η στιγμή που θα το γνωρίσεις με τον

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial