Πουτίγκα καρύδας!

Πουτίγκα καρύδας!

Υλικά:

4 φλ. του τσαγιού γάλα καρύδας
1⁄2 κ.γ. αλάτι χοντρό
2/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1⁄2 cup άνθος αραβοσίτου
Τριμμένη κανέλα ή νιφάδες σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία αναμειγνύουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα και το βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα με απαλή και λεία υφή.

Το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς στο μείγμα στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά και να φουσκώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια ή σε μία φόρμα που την έχουμε αλείψει πολύ ελαφρά με έλαιο καρύδας (κατά προτίμηση) ή αραβοσιτέλαιο.

Αφήνουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα στον πάγκο της κουζίνας για περίπου 20 λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 4 ώρες.

Στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε με κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Πουτίγκα καρύδας

Σχετικά Άρθρα

Γεμιστά αυγά με τυρί και μπέικον!

Υλικά: 12 αυγά 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 4 φέτες μπέικον 2 κ. σ. τυρί τσένταρ ψιλοκομμένο 1 κ. σ. μουστάρδα

Ρύζι με μανιτάρια!

Υλικά: 2 Κ.Γ. βούτυρο 6 μανιτάρια κομμένα χοντρά 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο προσεκτικά 2 ποτήρια ζωμό

Φρουτάλια ή Φουρτάλια: Η υπέρ-ομελέτα!

Υλικά: 4 αυγά 3 πατάτες μέτριες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένες σε λεπτές ροδέλες 125 γρ φέτα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial