Πράγματα που πρέπει να σταματήσετε σύμφωνα με τον κτηνίατρο!

Πράγματα που πρέπει να σταματήσετε σύμφωνα με τον κτηνίατρο!

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αλλά ακόμα και οι καλύτερο φίλοι πρέπει να έχουν κάποια όρια.

Ο Κτηνίατρος φροντίζει για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών που προσβάλλουν τα ζώα.

Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες σκύλων τυχαίνει να αμελούν κάποια σημαντικά πράγματα ή να το παρακάνουν με κάποια άλλα. Ακολουθούν μερικά από αυτά, που αν ο κτηνίατρος σου σε έβλεπε να τα κάνεις, θα σε επίπληττε.

Να παίρνεις συμβουλές από άλλους κηδεμόνες ζώων

Εναλλακτικά, από ιδιοκτήτες pet shop ή όποιον άλλο δεν έχει σχέση με το επιστημονικό κομμάτι της υγείας ενός ζώου. Σίγουρα πολλοί από αυτούς μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες βασισμένοι κυρίως στην εμπειρία τους. Ωστόσο, δεν είναι ειδικοί στο να σου πουν τι είναι καλύτερο για το ζωάκι σου όσο αφορά τα παράσιτα ή τον εμβολιασμό.

Να παίρνεις συμβουλές από το Google

Αυτό ισχύει γενικότερα για τα θέματα υγείας. Όταν το ζωάκι αντιμετωπίζει κάποιο θέμα, μια επίσκεψη στον γιατρό είναι αυτή που θα σου εξασφαλίσει μια σίγουρη και εμπεριστατωμένη διάγνωση. Επίσης και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης. Αν έχεις επιχειρήσει να ψάξεις στο Google για να βρεις απαντήσεις, σε θέματα υγείας ειδικά, θα γνωρίζεις ήδη ότι ποτέ δεν παίρνεις σαφή απάντηση. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχώνεσαι.
Να ακολουθείς όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή

Οι εταιρείες με προϊόντα διατροφής για ζώα, όπως και κάθε άλλη εταιρία, προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των κηδεμόνων. Αυτό το καταφέρνουν με catchy εκφράσεις όπως: Χωρίς γλουτένη, οργανικά, βιολογικά κλπ. Αυτές οι φράσεις μπορεί να τραβούν την προσοχή, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι τροφές είναι κατάλληλες για το κατοικίδιό σου.

Να μην ακολουθείς τις οδηγίες των συσκευασιών

Οι συνιστώμενες δοσολογίες από τις εταιρείες είναι αυτές που πρέπει να ακολουθούνται. Μπορείς να κάνεις μια “παραλλαγή” μετά από συμβουλή ειδικού για τη διατροφή. Πόσο μάλλον σε ειδική περίπτωση όπως πχ. στείρωση όπου ίσως χρειαστεί ειδική τροφή (κλινική δίαιτα). Σε γενικές γραμμές, όμως, έχε στο μυαλό σου ότι δεν είναι σωστό ούτε ο κτηνίατρος να πει πόσο πρέπει να τρώει το ζωάκι σου.

Να το παρακάνεις με τα treats

Εσύ μπορεί να νιώθεις ότι του δίνεις χαρά και αγάπη, αλλά στην πραγματικότητα το να το παρακάνεις είναι περισσότερο κακό παρά καλό. Κράτησε ένα μέτρο, γιατί πολύ εύκολα το ζωάκι σου μπορεί να εμφανίσει προβλήματα βάρους.

Να αφήνεις μέρες να περάσουν ώστε να δεις αν το κατοικίδιο σου είναι άρρωστο

Όπως ξέρεις, η πρόληψη ή έστω το να προλάβεις ένα πρόβλημα υγείας στην αρχή του, είναι πολύ καλύτερο για τη θεραπεία. Η συμβουλή των κτηνιάτρων είναι μόλις δεις το πρώτο σύμπτωμα (εμετός, διάρροια, έλλειψη όρεξης ή συμπτώματα αλλεργίας) να επισκεφτείς τον κτηνίατρο σου.Σχετικά Άρθρα

Δίδαξε στον σκύλο σου την εντολή “κάτσε” με αυτά τα βήματα!

Δε θέλεις να πληρώσεις πολλά λεφτά σε εκπαιδευτές; Δίδαξε το σκυλί σου στο σπίτι σου! Είναι εύκολο και το μόνο

Υπάρχει ακόμα ελπίδα… Διασώσεις ζώων που κόβουν την ανάσα! (video)

Ο δρόμος είναι το σπίτι για εκατομμύρια ζώα στον πλανήτη. Ο δρόμος έχει πόνο, δυστυχία, πείνα, ανθρώπους που σε κλωτσάνε…

Νάρβαλ: Το κουτάβι-μονόκερως -Έχει μια ουρά στο κεφάλι! (photo+video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το κουτάβι ονόματι Νάρβαλ, το οποίο γεννήθηκε έχοντας μια ουρά στο κεφάλι του. Συγκεκριμένα, ο

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial