Πρόωρος γυναικείος οργασμός: Δες πως θα τον καταπολεμήσεις

Πρόωρος γυναικείος οργασμός: Δες πως θα τον καταπολεμήσεις

Πόσες γυναίκες το παθαίνουν και γιατί;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, σχεδόν το 15% των ανδρών έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης. Δεδομένου ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι τόσο διαδεδομένη και παράλληλα συνοδεύεται από σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση για τον άνδρα, έχει μελετηθεί εκτενώς από τους επιστήμονες.

Ωστόσο, αντίστοιχα ζητήματα στις γυναίκες δεν έχουν ερευνηθεί σε βάθος. Το βέβαιο είναι ότι ο πρόωρος οργασμός είναι πιθανός και στις γυναίκες, αν και παρατηρείται πολύ πιο σπάνια σε σύγκριση με τους άνδρες. Βρετανική έρευνα (Natsal-3 2010-2012) υποδεικνύει ότι ποσοστό μόλις 2,3% των γυναικών έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους το πρόβλημα του πρόωρου οργασμού.

Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τον πρόωρο οργασμό στις γυναίκες είναι ελάχιστα. Μία μόνο μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε το 2011 στην επιθεώρηση Sexologies, εστίασε αποκλειστικά στο ζήτημα αυτό: Οι ερευνητές ρώτησαν 510 γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών πόσο συχνά έφταναν σε οργασμό νωρίτερα απ’ ό,τι θα ήθελαν και κατά πόσο η εμπειρία αυτή τούς προκαλεί δυσφορία.

Όπως αναφέρει το onmed.gr ποσοστό 40% των γυναικών δήλωσαν ότι τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν έχουν φτάσει στην κορύφωση νωρίτερα απ’ ό,τι θα ήθελαν, επιπλέον ποσοστό 14% δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του πρόωρου οργασμού σχετικά συχνά και, τέλος, ποσοστό 3% δήλωσαν ότι ο πρόωρος οργασμός είναι τόσο συχνός που θα μπορούσε να θεωρηθεί σεξουαλική δυσλειτουργία. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών δήλωσαν ότι ο πρόωρος οργασμός τούς προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

Είναι δύσκολο να προταθούν ξεκάθαρες λύσεις, καθώς οι αιτίες του πρόωρου οργασμού στις γυναίκες δεν έχουν καταστεί ακόμη σαφείς. Μέχρι να δοθούν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις από τους ειδικούς, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορούν να εφαρμόσουν τεχνικές όμοιες με αυτές που προτείνονται σε περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτισης: η λεγόμενη «μέθοδος σταμάτα-ξεκίνα» (stop-start technique), όπου η γυναίκα διακόπτει την ερωτική επαφή όταν αισθάνεται ότι θα φτάσει στην κορύφωση, έως ότου το αίσθημα υποχωρήσει και μετά το σεξ συνεχίζει κ.ο.κ., ενώ μια άλλη επιλογή είναι η φαρμακευτική αγωγή, συγκεκριμένα οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRIs), οι οποίοι χορηγούνται συνήθως στο πλαίσιο της θεραπείας της κατάθλιψης. Εναλλακτικά, οι ασκήσεις προς ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους, οι γνωστές ασκήσεις Kegel, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμες ως συμπληρωματικό μέτρο στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης στους άνδρες.

Διαβάστε επίσης:  Tips για τέλειο (σεξ)ελόγιασμα!Σχετικά Άρθρα

Θαυματουργό βότανο για επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα!

Έχετε κοιλίτσα και δεν μπορείτε να την χάσετε με τίποτα; Μια ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση όπως οι κοιλιακοί, βοηθούν

Πώς να αφαιρέσετε πλάκα και πέτρα με φυσικό τρόπο!

Η καλή στοματική υγιεινή είναι το κλειδί για την πρόληψη στην δημιουργίας πλάκας και πέτρας. Διαβάστε περισσότερα medicalland.gr

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στις πετσέτες μπάνιου και βλάπτουν την υγείας μας!

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε και οι πετσέτες γίνονται εστίες μικροβίων. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά λάθη: Διαβάστε

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial