Προστάτεψε τα μάτια σου απ’ την πολύωρη χρήση οθόνης!

Προστάτεψε τα μάτια σου απ’ την πολύωρη χρήση οθόνης!

Με τους υπολογιστές, τα smartphones και τα tablets να έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας τόσο για ψυχαγωγικούς λόγους, όσο και για επαγγελματικούς, είναι φυσικό να ξοδεύεις πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη. Αυτό, αναπότρεπτα, δημιουργεί μια ανησυχία για την υγεία των ματιών. Άλλωστε πολύ συχνά τα μάτια κουράζονται, ή δακρύζουν, ειδικά αν πρέπει να μείνεις μπροστά από μία οθόνη για αρκετή ώρα.

Η δουλειά γραφείου θεωρείται ότι δεν είναι ιδιαίτερα κουραστική. Όποιος είναι αναγκασμένος όμως να κάθεται μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή για (τουλάχιστον) οχτώ ώρες γνωρίζει καλά πως έχει τις δυσκολίες της. Μία από τις πιο σημαντικές είναι σίγουρα η κούραση που προκαλεί στα μάτια. Οι ειδικοί έχουν βρει ακόμα και όνομα γι’ αυτή την ενόχληση που νιώθεις στα μάτια μετά από μια ολόκληρη μέρα στο γραφείο. Λέγεται «Σύνδρομο κοπιωπίας της όρασης λόγω χρήσης υπολογιστή»!

Αν όλη μέρα εργάζεσαι μπροστά από έναν υπολογιστή έχεις συνηθίσει την ενόχληση και το κουρασμένο συναίσθημα που νιώθουν τα μάτια σου στο τέλος της ημέρας.

Όλα αρχίζουν να γίνονται λίγο θολά και μερικές φορές πονάει και το κεφάλι σου. Δεν χρειάζεται να κλείσεις 8ωρο μπροστά από έναν υπολογιστή για να νιώσεις τα συμπτώματα στα μάτια σου.

Μόνο δύο ώρες μπροστά σε μια οθόνη είναι αρκετές. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά πράγματα που οι ειδικοί συνιστούν προκειμένου να μειώσεις την ταλαιπωρία και τις πιθανές ζημιές.

Μεγάλωσε τη γραμματοσειρά
Έτσι διευκολύνεις το μάτι σου να εστιάσει σωστά στο κείμενο μπροστά του.

Ανοιγόκλεισε τα μάτια σου

Μην ξεχνάς να ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου! Αν νιώσεις τα μάτια σου ξηρά, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην κούραση.

Ρύθμισε την φωτεινότητα
Το έντονο λευκό χρώμα της οθόνης μπορεί να κουράσει το μυαλό σου και να ταλαιπωρεί τα μάτια σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Ο νόμος 20-20
Μετά από 20 λεπτά δουλειάς, κάνε ένα διάλειμμα για 20 δευτερόλεπτα και δες κάτι που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά.Σχετικά Άρθρα

Τι λείπει από τη διατροφή μας και σπάνε εύκολα τα νύχια μας;

Τα νύχια συνήθως σπάνε λόγω έλλειψης κάποιων θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σοβαρότερες καταστάσεις

Φάε 2-3 αυγά καθημερινά για ένα μήνα και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα!

Μερικές φορές, εμείς που παρακολουθούμε τι λέγονται για τις τροφές, έχουμε δει ότι κάποιο φαγητό ή διατροφικό συμπλήρωμα που η

Trashtag Challenge: Η νέα διαδικτυακή πρόκληση για το καλό του πλανήτη! (photos)

Το «Trashtag Challenge», έχει ήδη εμπνεύσει εκατοντάδες κόσμου σε Twitter, Instagram και Reddit να βγουν μια βόλτα έξω και να

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial