Red Velvet Brownie Cheesecake!

Red Velvet Brownie Cheesecake!

Υλικά:

¾ του φλιτζανιού βούτυρο, σε μικρούς κύβους
100γρ κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
28ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζανιού σκόνη κακάο
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ. γλ. αλάτι

Για τη γέμιση του Cheesecake:

2 αυγά (μόνο το ασπράδι)
200γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Brownies:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και καλύπτουμε ένα ταψί (μεγέθους 22Χ33εκ.) με αλουμινόχαρτο.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με μίξερ χειρός. Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής ακόμα, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει το χρώμα που επιθυμούμε.
Ενσωματώνουμε στο μείγμα το κακάο, κι έπειτα το αλεύρι και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και αφήνουμε στην άκρη.

Γέμιση Cheesecake

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη για τα brownies που έχουμε στο ταψί. Περνάμε τη μύτη ενός μαχαιριού πάνω από το μείγμα του τυριού, έτσι ώστε κατά σημεία να φανεί η κόκκινη ζύμη του brownie από κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Red Velvet Brownie Cheesecake

Σχετικά Άρθρα

Σοκολατένια pancakes!

Υλικά: Για τα pancakes 2 κρόκοι αυγών 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα 3 κ.σ ζάχαρη 1 1/3 της κούπας (315 ml)

Μελομακάρονα με σοκολάτα!

Υλικά: 2 κούπες ελαιόλαδο 1,5 κούπα ζάχαρη 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα κονιάκ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial