Ριζότο με σολομό και αμύγδαλα!

Ριζότο με σολομό και αμύγδαλα!

Υλικά:

350 γραμμάρια ρύζι
2 πράσα κομμένα σε μέτριες ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
100 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε φέτες
40 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί
6 ποτήρια ζωμό λαχανικών
χυμός από 1 λεμόνι
πιπεριά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε το σολομό σε μικρά κομμάτια.
Λιώνετε σε μια κατσαρόλα 30 γραμμάρια από το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα για 2-3 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε και σοτάρετε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά.
Το σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τέσσερα ποτήρια από το ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύετε το ρύζι και αν χρειάζεται προσθέτετε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε το σολομό, την πιπεριά, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Ζουμερή κι εύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο!

Σου αρέσουν οι πίτες, αλλά δεν «τρελαίνεσαι» και τόσο για το φύλλο; Τότε θα λατρέψεις την εύκολη συνταγή με τις

Πεντανόστιμη πίτσα Cake!

Πεντανόστιμη πίτσα! Υλικά: 2 ¾ φλ. αλεύρι 20 γρ. baking powder 4 αυγά 1 κεσεδάκι γιαούρτι ¾ φλ. ηλιέλαιο 1

Σαλάτα Lyonnaise!

Υλικά: 1 ή 2 πράσινες σαλάτες 2 φέτες μπέικον 1 αβγό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial