Ρολό κέικ γεμιστό με μερέντα!

Ρολό κέικ γεμιστό με μερέντα!

Υλικά:

Για τη ζύμη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό
λαδόκολλα

Για τη γέμιση
1 κούπα μερέντα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά.
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολλα, να κολλήσει στο ταψί.

Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180Ο C, στις αντιστάσεις.
Το αφήνουμε για 20 λεπτά για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την πραλίνα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό και μετά το κόβουμε σε λωρίδες.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
ΚΕΙΚμερένταΡολό

Σχετικά Άρθρα

Μαροκινό κοτόπουλο ταζίν!

Το πιο διάσημο μαροκινό πιάτο είναι το ταζίν. Ουσιαστικά πρόκειται για το όνομα τους σκεύους, δηλαδή ένα ρηχό πήλινο πιάτο

Τραγανά onion rings!

Υλικά: 1 κρεμμύδι 100 ml γάλα 100 γραμμάρια αλεύρι ½ κ.τ. γλυκού πιπέρι καγιέν 1 κ.τ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 100

Πανεύκολο τιραμισού!

Υλικά: 500 ml κρέμα γάλακτος 300 γραμμάρια μαλακό τυρί 2 φλ. ζάχαρη άχνη 2 πακέτα μπισκότα σαβαουγιαρ 1 κ.σ. στιγμιαίο

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial