Ρολό κέικ γεμιστό με μερέντα!

Ρολό κέικ γεμιστό με μερέντα!

Υλικά:

Για τη ζύμη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό
λαδόκολλα

Για τη γέμιση
1 κούπα μερέντα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά.
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολλα, να κολλήσει στο ταψί.

Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180Ο C, στις αντιστάσεις.
Το αφήνουμε για 20 λεπτά για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την πραλίνα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό και μετά το κόβουμε σε λωρίδες.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
ΚΕΙΚμερένταΡολό

Σχετικά Άρθρα

Τηγανίτες με μέλι και κανέλα για πρωινό

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, ιδανικό για πρωινό…

Μπιφτέκια Σολομού!

Υλικά: 700 gr σολομός 1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κ. σούπας μαγιονέζα 2 κ. σούπας άνηθος

Πανετόνε: Το Ιταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ!

Το πανετόνε είναι ένα Μιλανέζικο γλυκό που γευστικά κυμαίνεται ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι. Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial