Ρύζι με τόνο και μανιτάρια

Ρύζι με τόνο και μανιτάρια

Υλικά:

Για το ρύζι

2 κούπες ρύζι για πιλάφι
1 1/2 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουταλιά αλάτι

Για τη σάλτσα

2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
2 κουταλιές λάδι από την κονσέρβα του τόνου
1 κουταλιά βούτυρο
400 γραμμάρια μανιτάρια
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά λεμόνι
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κουταλιά κάρυ
1 φλούδα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζετε τα μανιτάρια και στο λάδι που τα σοτάρατε, βάζετε το αλεύρι.
Στο λάδι του τόνου, βάζετε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το κάρυ, τα ρίχνετε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα, να γίνει σάλτσα.
Προσθέτετε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
Ετοιμάζετε το ρύζι βράζοντας το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά ρίχνετε το βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύετε.
Το καλουπώνετε σε μια φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτετε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα επάνω στο ρύζι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Eύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη Lemon Pie!

Αυτή η lemon pie είναι το κάτι άλλο! Δεν έχετε ξαναγευτεί τέτοια λεμονόπιτα! Η λέξη φοβερή είναι λίγη για να

Σορμπέ ροδάκινο διαίτης με χαμηλά λιπαρά και stevia

Η δίαιτα μπορεί να είναι πιο… γλυκιά

Γαλακτομπούρεκο: Γρήγορο νόστιμο κι εύκολο!

Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που έχει πλούσια γλυκιά γεύση αλλά είναι και πολύ θρεπτικό λόγω της κρέμας του από

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial