Σε αυτό το Airbnb νοικιάζεις δωμάτιο σε βιβλιοπωλείο! (photos)

Σε αυτό το Airbnb νοικιάζεις δωμάτιο σε βιβλιοπωλείο! (photos)

Αν έχετε σκεφτεί να πουλάτε βιβλία, τώρα είναι ευκαιρία να το δοκιμάσετε, κάνοντας ταυτόχρονα και τις διακοπές σας. Θα πρέπει να περιμένετε όμως καθώς έχει κλεισμένες κρατήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μοιάζει με το όνειρο κάθε βιβλιόφιλου, αλλά είναι πραγματικότητα.

Ένα μικρό βιβλιοπωλείο με όνομα The Open Book, λειτουργεί ως Airbnb και όσοι κλείνουν δωμάτιο οφείλουν να δουλεύουν εκεί τα πρωινά.

Το The Open Book βρίσκεται στην πόλη Wigtown της Σκωτίας, δύο ώρες μακριά από τη Γλασκώβη, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως η εθνική «βιβλιούπολη». Συγκεκριμένα, έχει 10 βιβλιοπωλεία και μόλις 1000 κατοίκους.

Για 36 λίρες το βράδυ (περίπου 48 ευρώ) και με μίνιμουμ διαμονής 6 μέρες, οι επισκέπτες νοικιάζουν το διαμέρισμα πάνω από το βιβλιοπωλείο και υποχρεούνται να δουλέψουν 40 ώρες τη βδομάδα στο βιβλιοπωλείο, ενώ τους παρέχεται ένα λάπτοπ και ποδήλατα ώστε να εξερευνήσουν την πόλη. Το έργο τους βοηθούν εθελοντές.

Κι ενώ μπορεί να μοιάζει περίεργο το να πληρώνει κανείς για να δουλέψει, το Airbnb εκπληρώνει το όνειρο ζωής πολλών ταξιδιωτών (το να έχουν, δηλαδή δικό τους βιβλιοπωλείο) και είναι κλεισμένο μέχρι το 2020. Επιπλέον, όπως σχολιάζουν πολλοί επισκέπτες στην πλατφόρμα του Airbnb, οι ίδιοι γίνονται μέρος της τουριστικής ατραξιόν του βιβλιοπωλείου- οι ντόπιοι, αλλά και οι ταξιδιώτες περνούν με περιέργεια το κατώφλι, για να γνωρίσουν τους διαρκώς εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες.

«Είναι κάτι μεταξύ διακοπών και δουλειάς. Για τους περισσότερους επισκέπτες, είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής«, δηλώνει η Harvey Lindsay, μία εκ των υπεύθυνων του βιβλιοπωλείου.Σχετικά Άρθρα

To υπέροχο σπίτι της Brooke Shields στη Νέα Υόρκη! (photos)

Η διάσημη ηθοποιός Brooke Shields άνοιξε τις πόρτες του εντυπωσιακού σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται στο Greenwich Village της Νέας

Ο Τζον Στάμος μας ξεναγεί στο πανέμορφο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς! (video)

Το σπίτι που μένει ο Αμερικάνος ηθοποιός και μουσικός Τζον Στάμος με τη σύζυγο του Κέιτλιν και τον γιο τους

Το πανέμορφο σπίτι των Ellen DeGeneres και Portia de Rossi στην Καλιφόρνια! (photos)

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο σπίτι η παρουσιάστρια είπε: «Το αγαπήσαμε τόσο πολύ που το αγοράσαμε επιπλωμένο». «Περνάμε τα περισσότερα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial