Σε ποια ηλικία μπορεί ένα μωρό να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα μωρό να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Πολλοί γονείς και ιδιαίτερα οι νέοι ανησυχούν για το πως πρέπει να κοιμάται το παιδάκι τους.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι σωστό για μικρά μωρά ή ακόμα και νεογέννητα να χρησιμοποιούν μαξιλάρια, αυτό δεν συνιστάται επειδή οι αναλογίες του σώματος ενός νεογέννητου μωρού είναι διαφορετικές από εκείνες ενός ενήλικα.

Ο λαιμός τους είναι μικρός και το κεφάλι τους είναι πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα τους. Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση μαξιλαριών μέχρι το μωρό να τα χρειάζεται πραγματικά, γιατί αν κοιμάται με ένα μαξιλάρι διατρέχει κίνδυνο.

Μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου
Εάν ένα μωρό χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι, μπορεί να δημιουργήσει αφύσικη ευθυγράμμιση στη σπονδυλική στήλη
Δεν είναι άνετο
Μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη αλλεργιών

Πότε μπορούν τα μωρά να χρησιμοποιούν μαξιλάρια;

Η Ισπανική Ένωση Παιδιατρικής και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνουν τα παιδιά να αρχίζουν να χρησιμοποιούν μαξιλάρια μετά την ηλικία 2. Από τότε, αν θέλετε το παιδί σας να αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα λεπτό, μικρό και σταθερό .

Στην πραγματικότητα, από αυτήν την στιγμή είναι πραγματικά σκόπιμο να χρησιμοποιούν ένα μαξιλάρι, δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο οι ώμοι τους είναι ευρύτεροι από το κεφάλι τους, και αυτό αρχίζει να προκαλεί το κεφάλι τους να κρεμάσουν όταν κοιμούνται από την πλευρά τους. Το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό που να τους επιτρέπει να αναπνέουν σωστά, όπως το βαμβάκι. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση υλικών όπως ο πολυεστέρας επειδή μπορεί να εμποδίσουν την οξυγόνωση και να προκαλέσουν υπερβολική θέρμανση στην περιοχή της κεφαλής και του λαιμού.Σχετικά Άρθρα

Μη περιμένεις να μεγαλώσει το παιδί σου για να του μάθεις να σέβεται τους γύρω του.

Πώς να μάθεις το παιδί σου την έννοια του σεβασμού Ένα πολύτιμο μάθημα που μόνο εσύ μπορείς να του δώσεις

Τα γενετικά τροποποιημένα μωρά έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα!

Οι μαθητευόμενοι μάγοι που θέλουν να βελτιώσουν τον άνθρωπο τροποποιώντας τα γονίδια του κινδυνεύουν να πετύχουν το αντίθετο αποτέλεσμα: η

Γονείς αναστατώνουν τα παιδιά τους… δίχως λόγο (video)

Το να παίζεις με μια αθώα παιδική ψυχούλα δεν είναι και ότι καλύτερο και τίμιο. Στην Αμερική το έχουν κάνει

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial