Σε τι απόχρωση να βάψω τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο; Αυτά είναι τα χρώματα που ανεβάζουν την ψυχολογία μας!

Σε τι απόχρωση να βάψω τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο; Αυτά είναι τα χρώματα που ανεβάζουν την ψυχολογία μας!

Σύμφωνα με την Ψυχολογία των Χρωμάτων, κάθε τόνος, κάθε απόχρωση αλλά και κάθε αντίθεση μεταξύ των χρωμάτων που αντικρίζουμε έχει άμεσο αντίκτυπο στη διάθεση και την ψυχολογία μας.
Πολλοί άνθρωποι των οποίων η καθημερινότητα τους είναι πιεστική βρίσκουν την εσωτερική τους ηρεμία στον προσωπικό τους χώρο. Το σπίτι τους είναι και το καταφύγιο τους.

Τι μπορείς να κάνεις, όμως, όταν νιώθεις πως το σπίτι σου δεν σε ηρεμεί;
Μια βρετανική έρευνα, ανακάλυψε πως άτομα που κοιμούνται σε μπλε, πράσινα και απαλά μοβ (στο χρώμα της λεβάντας) χρώματα, απολαμβάνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό έναν βαθύ, χαλαρωτικό και αναζωογονητικό ύπνο σε σχέση με άτομα που έχουν επιλέξεις πιο θερμά χρώματα για το υπνοδωμάτιό τους.

Μπλε: Θεωρείται από πολλούς το πιο χαλαρωτικό χρώμα, συνδυασμένο άρρηκτα με χαλαρωτικά συναισθήματα. Κατεβάζει τους καρδιακούς παλμούς, καθαρίζει το μυαλό από τις σκέψεις και μας προετοιμάζει για τον πιο χαλαρωτικό ύπνο και το πιο ευχάριστο ξύπνημα. Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, άτομα που κοιμούνται σε μπλε δωμάτιο απολαμβάνουν καθημερινά ένα 8ωρο αναζωογονητικό ύπνο. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως σε μεγάλες ποσότητες ή πολύ σκούρες αποχρώσεις μπορεί να δείξει κρύο και να προκαλέσει μελαγχολικά συναισθήματα, γι΄ αυτό είναι καλό να συνδυάζεται με πιο ευχάριστα και ζεστά χρώματα.

Πράσινο: Το χρώμα της φύσης και της υγείας, θεωρείται από πολλούς ως το πιο χαλαρωτικό χρώμα στο μάτι. Μπορεί να μειώσει το στρες και να μας προκαλέσει συναισθήματα γαλήνης και αναζωογόνησης, καθώς συνδυάζει μέσα του την ήρεμη δύναμη του μπλε και την θετική ενέργεια του κίτρινου. Πολλοί άνθρωποι που κοιμούνται σε υπνοδωμάτια με πράσινες αποχρώσεις υποστηρίζουν πως ξυπνώντας νιώθουν θετικοί και γεμάτοι ενέργεια.

Κίτρινο: Μας θυμίζει τις χρυσαφένιες ζεστές ακτίνες του ήλιου, οπότε δεν είναι να απορείς που μας προκαλεί έντονα συναισθήματα ευφορίας και χαράς. Κάποιες αποχρώσεις του κίτρινου θεωρούνται ιδιαίτερα χαλαρωτικές, αν και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει εκρήξεις θυμού (τα μωρά τείνουν να κλαίνε περισσότερο σε κίτρινα δωμάτια), γι’ αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείται συνδυαστικά με άλλα πιο ήπια χρώματα.

Πορτοκαλί: Το πορτοκαλί θεωρείται από πολλούς το πιο «παιχνιδιάρικο» και κοινωνικό χρώμα, ενώ σύμφωνα με έρευνες είναι αρκετά ζεστό ώστε να νιώσουμε οικεία και μυοχαλαρωτικό. Προκαλεί ενθουσιασμό, αισιοδοξία και ενεργητικότητα, οπότε είναι ιδανικό σαν λεπτομέρεια στο υπνοδωμάτιο ώστε να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση θετικής ενέργειας ώστε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τον καλύτερο τρόπο.

Κόκκινο: Είναι το χρώμα του πάθους, της ταχύτητας και της έντασης. Αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, την ταχύτητα που ανασαίνουμε καθώς και την όρεξη (γι’ αυτό είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση του στη κουζίνα, ειδικά αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα κιλά μας σταθερά). Σαν λεπτομέρεια στο υπνοδωμάτιο ή στις πιο σκούρες muted αποχρώσεις του μπορεί να ανάψει την ερωτική «σπίθα», όμως σε μεγάλες ποσότητες ή έντονες αποχρώσεις (όπως το πορφυρό) δημιουργεί υπερένταση, νεύρα και θυμό.

Μοβ: Το βαθύ μοβ μοιάζει πλούσιο, σοφιστικέ και κλέβει τις εντυπώσεις. Είναι συνδυασμένο με την πολυτέλεια, την πνευματικότητα αλλά και την δημιουργικότητα. Στα υπνοδωμάτια οι έντονες ή οι πολύ σκούρες αποχρώσεις του μπορεί να δημιουργήσουν υπερένταση, καθώς σύμφωνα με έρευνες το χρώμα αυτό έχει την τάση να ενισχύει τη σκέψη και την εμβάθυνση σε αυτήν, όμως στις πιο παλ αποχρώσεις του, όπως αυτή της λεβάντας είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό, όπως το μπλε, χωρίς όμως να κινδυνεύει να μοιάζει κρύο.

Ουδέτερα χρώματα (μαύρο, γκρι, λευκό και καφέ): Τα συγκεκριμένα χρώματα είναι τα βασικότερα πασπαρτού χρώματα, που αποτελούν την καλύτερη χρωματική βάση ώστε να «παίξουμε» με άλλα χρώματα και αποχρώσεις. Το μαύρο είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται σε μικρότερες ποσότητες, ενώ το λευκό αν και δημιουργεί την αίσθηση του καθαρού και του αγνού σε μεγάλες ποσότητες μοιάζει, απρόσωπο και κρύο. Το γκρι γενικά αποφεύγεται ως κρύο και καταθλιπτικό, ενώ το καφέ θεωρείται από πολλούς το πιο σοβαρό χρώμα ενώ προτιμάται από εργασιομανείς και πολύ προσγειωμένους ανθρώπους. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το γεγονός πως η προαναφερθείσα βρετανική έρευνα ανέδειξε το χρώμα της καραμέλας ως το πιο αφροδισιακό χρώμα, καθώς τα ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα και προτιμούσαν αυτό το χρώμα για το υπνοδωμάτιό τους, είχαν ερωτικές επαφές τουλάχιστον 3 φορές μέσα στην εβδομάδα.Σχετικά Άρθρα

Τομ Κρουζ: Το αξιοζήλευτο ράντσο του! (photo)

Tο τεράστιο ράντσο του Τομ Κρουζ στο Κολοράντο είναι πραγματικά αξιοζήλευτο! Κρυμμένο μέσα στο πυκνό δάσος και μόλις 12 λεπτά από

Οργανώστε εύκολα την ντουλάπα σας!

Με τη νέα χρονιά ίσως θα θέλατε να θέσετε ως στόχο να διατηρήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη και τακτοποιημένη και

Δείτε τα πιο παράξενα κρεβάτια ξενοδοχείων στον κόσμο! (photos)

Θέλετε να κοιμηθείτε σε ένα κρεβάτι σε σχήμα βαρελιού, σε ένα κρεβάτι από πάγο, σε ένα κρεβάτι παλιoύ σκαραβαίου ή

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial