Σημεία στην κουζίνα που ξεχνάμε να καθαρίσουμε!

Σημεία στην κουζίνα που ξεχνάμε να καθαρίσουμε!

Ακόμη κι αν είσαι αστέρι στην καθαριότητα, θα υπάρχουν κάποια πράγματα που σε δυσκολεύουν ή … σου ξεφεύγουν!

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που καθαρίζουμε συχνά αλλά όχι πάντα με τον σωστό τρόπο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν διάφορα σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε ακόμη και όταν νομίζουμε ότι τα έχουμε κάνει όλα. Είναι σημεία που μαζεύουν βρωμιά και μπορεί να μην τα θυμόμαστε.

Διακόπτες

Οι διακόπτες της κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σας. Τους πιάνετε συνεχώς και πολλές φορές με λερωμένα και λαδωμένα χέρια. Φροντίζετε να τα καθαρίζετε συχνά με λίγο χαρτί κουζίνας και οινόπνευμα.

Η πόρτα

Εκτός από τους διακόπτες που πολλές φορές πιάνετε με λαδωμένα χέρια, πιάνετε και την πόρτα της κουζίνας. Κι αν δεν το κάνετε εσείς το κάνουν σίγουρα τα παιδιά σας. Φροντίζετε να την καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο.

Κάτω από τις συσκευές σας

Αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ κάτω ή πίσω από το ψυγείο ή τον φούρνο ας τότε μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε.

Οι κουρτίνες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τις κουρτίνες της κουζίνας σας; Μήπως έχετε να το κάνετε από τότε που τις βάλατε; Καλό είναι τις καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αν όχι και συχνότερα.

Απορροφητήρας

Πρόκειται για ένα σημείο που συσσωρεύονται πολλά λίπη και βρωμιά. Μην ξεχνάτε να τον καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση καθώς είναι ένα αντικείμενο ακριβώς πάνω από το φαγητό σας.

Ο χώρος πίσω από το ψυγείο

Μπορεί να μην αποτελεί μια από τις προτεραιότητες μας στο καθάρισμα της κουζίνας αλλά είναι απαραίτητο. Πρέπει να ξέρετε επίσης πως αν το πίσω μέρος και τα πηνία διατηρούνται καθαρά το ψυγείο λειτουργεί καλύτερα εξοικονομώντας περισσότερη ενέργεια.

Το συρτάρι κάτω από το φούρνο

Οι περισσότεροι φούρνοι έχουν ένα συρτάρι στο κάτω μέρος τους το οποίο πολλές φορές ξεχνάμε να καθαρίσουμε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι υγρό πιάτων, νερό και ένα σφουγγάρι για να το καθαρίσετε εύκολα και να αποθηκεύετε τα σκεύη σας.

Κάτω από τα συρτάρια του ψυγείου

Κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο σας μην ξεχνάτε να καθαρίσετε και τα συρτάρια κάτω από αυτά απλώς με ζεστό νερό και μεγειρική σόδα.Σχετικά Άρθρα

Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Matthew Perry στο Los Angeles είναι προς πώληση! (photos)

Προς πώληση βγήκε το πολυτελές διαμέρισμα του Matthew Perry και αποτελεί το πιο ακριβό προς πώληση ακίνητο στο Λος Άντζελες.

Το εντυπωσιακό σπίτι του Ricky Martin στο Beverly Hills! (photos)

O σούπερ σταρ του Πουέρτο Ρίκο προτιμά τον χαλαρό τρόπο ζωής στο σπίτι του όπου μπορεί να περάσει χρόνο με

Αν δεν έχετε air condition αυτός είναι ο τρόπος για λίγη δροσιά!

Φτιάξτε το δικό σας αυτοσχέδιο, φθηνό και υγιεινό air condition. Θα χρειαστείτε λίγα και απλά υλικά. Διαβάστε περισσότερα medicalland.gr

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial