Σκύλος: Γιατί αλλάζει το τρίχωμα του;

Σκύλος: Γιατί αλλάζει το τρίχωμα του;

Η εμφάνιση και η κατάσταση της τρίχας είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε την καλή ή μη υγεία του σκύλου μας!

Ένα λαμπερό, πυκνό τρίχωμα είναι ένα καλός δείκτης ότι ο σκύλος σας λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται από τη δίαιτα, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής του. Γι’ αυτό, μπορεί να είναι δυσάρεστο να βλέπετε τον σκύλο σας να ρίχνει ή να χάνει το τρίχωμά του και μερικές φορές δύσκολο να γνωρίζετε ακριβώς τον λόγο που συμβαίνει.

Ακόμα και οι πιο μικρές ανωμαλίες ή και διατροφικές ελλείψεις θα κάνουν το τρίχωμα θαμπό, χωρίς γυαλάδα και μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο:

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Πολλές φορές ευθύνεται κάποια αλλεργία που μπορεί να έχουν. Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο όπως η γύρη και η σκόνη. Επίσης μπορεί ο σκύλος κάποια αλλεργία σε φαγητό όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα γαλακτοκομικά.

Βιολογικοί παράγοντες

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά, οι ορμόνες μπορεί να επηρεάσουν το τρίχωμα τους. Για παράδειγμα, αν έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή ή άλλες ορμονικές αλλαγές μπορεί να ευθύνονται για τη μεγαλεία απώλεια τρίχας. Ο κτηνίατρος μπορεί εύκολα με μερικέ απλές εξετάσεις να ελέγξει αν υπάρχει πιθανότητα να έχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα ο σκύλος.

Τι να κάνετε:

Η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν προσπαθείς να διορθώσεις πρόβλημα με το τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου σου. Η τροφή είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία του.

Επέλεξε για το κατοικίδιό σου μια τροφή υψηλής ποιότητας με εύπεπτη πρωτεΐνη, βιοτίνη και μία καλή ισορροπία μεταξύ ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Θα ήταν καλό να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο για να δεις αν ο σκύλος σου χρειάζεται συμπληρώματα ή άλλες βιταμίνες που μπορεί να μην παίρνει από την τροφή του.


Tags Άρθρου:
ΣΚΥΛΟΣτρίχωμα

Σχετικά Άρθρα

Πώς θα κάνετε το κρεβάτι του σκύλου σας να μην μυρίζει!

Μπορεί να φερόμαστε στα σκυλιά μας όπως στα παιδιά μας, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ζώα που μερικές

Ένα σπάνιο λευκό μωρό καγκουρό! (photos)

Το λευκό καγκουρό είναι ένα σπάνιο είδος. Ένα τέτοιο ζωάκι γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο στα Σκόπια. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν

Κουτάβι 4 μηνών παρακολουθεί το “Lion King” και κλαίει! (video)

Ένα κουτάβι βλέπει για πρώτη φορά την ταινία “Lion King” και συγκινείται! Ένα συγκινητικό βίντεο ανέβασε ο Τζος Μάιερς, από

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial