Σκύλος: Γιατί αλλάζει το τρίχωμα του;

Σκύλος: Γιατί αλλάζει το τρίχωμα του;

Η εμφάνιση και η κατάσταση της τρίχας είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε την καλή ή μη υγεία του σκύλου μας!

Ένα λαμπερό, πυκνό τρίχωμα είναι ένα καλός δείκτης ότι ο σκύλος σας λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται από τη δίαιτα, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής του. Γι’ αυτό, μπορεί να είναι δυσάρεστο να βλέπετε τον σκύλο σας να ρίχνει ή να χάνει το τρίχωμά του και μερικές φορές δύσκολο να γνωρίζετε ακριβώς τον λόγο που συμβαίνει.

Ακόμα και οι πιο μικρές ανωμαλίες ή και διατροφικές ελλείψεις θα κάνουν το τρίχωμα θαμπό, χωρίς γυαλάδα και μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο:

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Πολλές φορές ευθύνεται κάποια αλλεργία που μπορεί να έχουν. Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο όπως η γύρη και η σκόνη. Επίσης μπορεί ο σκύλος κάποια αλλεργία σε φαγητό όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα γαλακτοκομικά.

Βιολογικοί παράγοντες

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά, οι ορμόνες μπορεί να επηρεάσουν το τρίχωμα τους. Για παράδειγμα, αν έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή ή άλλες ορμονικές αλλαγές μπορεί να ευθύνονται για τη μεγαλεία απώλεια τρίχας. Ο κτηνίατρος μπορεί εύκολα με μερικέ απλές εξετάσεις να ελέγξει αν υπάρχει πιθανότητα να έχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα ο σκύλος.

Τι να κάνετε:

Η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν προσπαθείς να διορθώσεις πρόβλημα με το τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου σου. Η τροφή είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία του.

Επέλεξε για το κατοικίδιό σου μια τροφή υψηλής ποιότητας με εύπεπτη πρωτεΐνη, βιοτίνη και μία καλή ισορροπία μεταξύ ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Θα ήταν καλό να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο για να δεις αν ο σκύλος σου χρειάζεται συμπληρώματα ή άλλες βιταμίνες που μπορεί να μην παίρνει από την τροφή του.


Tags Άρθρου:
ΣΚΥΛΟΣτρίχωμα

Σχετικά Άρθρα

Πανέμορφα πορτραίτα σκύλων! (photos)

Από το Τορίνο της Ιταλίας, δυο φωτογράφοι, δημιούργησαν ένα απίθανο project με τους μικρούς μας τετράποδους φίλους να ποζάρουν με

Το συγκλονιστικό βίντεο με τον θρήνο των γαϊδουριών για το θάνατο του φίλου τους (βίντεο)

Είναι ίσως ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που έχουμε δει ποτέ, αντέχεις να δεις ελάχιστα πλάνα πριν σε πιάσουν

Απίστευτα πράγματα που διαισθάνονται οι σκύλοι!

Οι σκύλοι έχουν πάρα πολύ καλή διαίσθηση όσον αφορά τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τη σημασία τους. Όποιος έχει μεγαλώσει με

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial