Σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπύρα και επικάλυψη κρέμας τυριού!

Σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπύρα και επικάλυψη κρέμας τυριού!

Νοστιμότατο, αφράτο, ζουμερό κέικ, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που του δίνει η μαύρη μπύρα. Μια υπέροχη συνταγή της Nigella Lawson για ένα λαχταριστό κέικ, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Υλικά:

Για το κέικ

1 φλ. τσαγιού μπύρα μαύρη (η συνταγή αναφέρει τη Guinness stout)
150 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
¾ φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
¾ φλ. τσαγιού ρόφημα γιαουρτιού (“Αριάνι’/σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσης
2 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:

1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση:

Για το κέικ:

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 22 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος.

Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε τη μπύρα και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη ξινόκρεμα και τη βανίλια, τα ανακατεύετε και αφού αναμιχθούν καλά τα ρίχνετε, ανακατεύοντας, στη κατσαρόλα με το μείγμα μπύρας. Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το κέικ σας για 50-55 λ ή μέχρι ή μέχρι να φουσκώσει και γίνει σταθερό στην αφή. Το αφαιρείτε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:

Τοποθετείτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα αφράτο, λείο μείγμα.

Όταν κρυώσει καλά το κέικ, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε την επιφάνειά του, με κορνέ ή με ένα κουτάλι, με τη κρέμα τυριού.



Σχετικά Άρθρα

Rollάροντας στην γεύση! Spring Rolls λαχανικών με γλυκόξυνη…

Η ιδανική και ελαφριά συνταγή που δίνει στο τραπέζι σας, χρώμα, γεύση και ένα ορεκτικό που θα ζητάνε συνεχώς να

Εορταστικό punch!

Υλικά: 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κονσέρβα χυμό ανανά 2 φλιτζάνια μαύρο ρούμι 1 και μισό φλιτζάνι campari 1 ¼ φλιτζάνι

Πανετόνε: Το Ιταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ!

Το πανετόνε είναι ένα Μιλανέζικο γλυκό που γευστικά κυμαίνεται ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι. Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial