Σοκολατένιο paris brest!

Σοκολατένιο paris brest!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

120γρ. Βούτυρο

130 ml. Νερό

130 ml.Γάλα πλήρες

140γρ. Αλέυρι γ.ο.χ

40 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο

5 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική

3 γρ. Αλάτι

5 Αυγά μέτρια

Για την κρέμα πατισερί:

480 ml. Γάλα πλήρες

100 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

60 γρ. Κορν φλάουερ

4 Κρόκους από μέτρια αυγά

60 γρ. Δάκρυα σοκολάτας

15 γρ. Βούτυρο, παγωμένο

Για το σερβίρισμα:

Άχνη ζάχαρη

100 γρ.Flakes αμυγδάλου, καβουρδισμένα

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και το κακάο. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε σταδιακά για περίπου 2 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία.
Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη ζύμη και τη χτυπάμε με την βοήθεια του σύρματος σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο αφού ρίξουμε το επόμενο.
Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε την άκρη της με ένα ψαλίδι ώστε να δημιουργήσουμε μία τρύπα 17 χιλ.
Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάτο του και με το στυλό σχεδιάζουμε έναν κύκλο διαμέτρου 23 εκ. . ( Για να σχεδιάζουμε πιο εύκολα τον κύκλο χρησιμοποιούμε ως μπούσουλα ένα πιάτο 20 εκ.)
Απλώνουμε ένα μέρος της ζύμης πιέζοντας το κορνέ μέσα από τον κύκλο που σχηματίσαμε. Έπειτα απλώνουμε πάλι άλλο ένας μέρος της ζύμης από τη μέσα πλευρά του προηγούμενου κύκλου. Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα στους δύο προηγούμενους κύκλους από την πάνω πλευρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 55 λεπτά με 1 ώρα.Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα πατισερί: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα, το κακάο και τη μισή ζάχαρη. Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο και δίνουμε μία βράση στο μείγμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορνφλάουερ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
Αφού έχει βράσει το γάλα με μία βαθιά κουτάλα, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα χειρός. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει και να μην έχει γεύση αλευριού.
Μόλις πήξει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα βαθύ μπολ,
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.Μόλις κρυώσει αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σύνθεση: Κόβουμε την ζύμη στη μέση με ένα πριονωτό μαχαίρι. Χρησιμοποιώντας την σακούλα ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε ομοιόμορφα με την κρέμα πατισερί όλη την επιφάνεια της βάσης του γλυκού .
Σκεπάζουμε με την άλλη ζύμη και στολίζουμε την επιφάνεια της με κρέμα πατισερί , φιλέ αμυγδάλου και άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: giorgostsoulis



Σχετικά Άρθρα

Πρωτοτύπησε με ψωμί μπανάνας!

Φτιάξε ένα εκπληκτικό ψωμί μπανάνας που θα τους ξετρελάνει όλους!

Πορτσέτα χριστουγεννιάτικη!

Υλικά: 1 κομμάτι μπέικον (Pork Belly), γύρω στα 2 ½ με 3 κιλά με την πετσούλα του (το παραγγέλλεται μέρες

Σπιτικά Πτι Φουρ!

Υλικά: Για τα μπισκότα βουτύρου – 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο – 250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ – 15 γρ. νισεστέ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial