Σορμπέ φράουλα!

Σορμπέ φράουλα!

Υλικά:

– 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
– ½ κούπα χυμό λεμονιού
– 1½ κούπα φράουλες, πολτοποιημένες
– ½ κούπα ζάχαρη
– 3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύετε τους δύο χυμούς με τον πουρέ φράουλας και τη ζάχαρη και βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να πήξει, αλλά όχι να παγώσει.

2. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά με το μείγμα των φρούτων. Βάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες.

3. Όταν συμπληρωθεί το δίωρο, βγάζετε το σορμπέ και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρι μαζί με κομμάτια φράουλας.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Σορμπέ φράουλα

Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με κάστανα και σταφίδες!

Στο δείπνο των Χριστουγέννων δίπλα από την γαλοπούλα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα συνοδευτικό ριζότο με κάστανα και σταφίδες

Κέικ με ταχίνι & πορτοκάλι

Υλικά: 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι 350 ml φρέσκος

Κόκορας κρασάτος με μανιτάρια!

Υλικά: 1 κόκορας 2 – 3 κιλά 4 φέτες μπέικον χοντροκομμένες 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 3 κουταλιές της

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial