Σουφλέ πατάτας!

Σουφλέ πατάτας!

Υλικά:

Για το σουφλέ

3 φλιτζάνια γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 βραστές πατάτες
5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

Για τη μπεσαμέλ

7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κούπα γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 25 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Κατόπιν, ρίχνετε το γάλα σε μπολ και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι δηλαδή να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Σουφλέ πατάτας

Σχετικά Άρθρα

Όλη η γεύση χωρίς τύψεις: Pizza με χαμηλά λιπαρά !

Πίτσα! Από τα πιο ωραία φαγάκια που μας ήρθαν από τη γειτονική Ιταλία (αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ελληνική

Τρουφάκια με κονιάκ και δαμάσκηνο!

Υλικά: 30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 4 κουταλιές γάλα 150 γραμμάρια καρύδια 500 γραμμάρια κουβερτούρα 2 κουταλιές βούτυρο 1 φλυτζανάκι

Κέικ καρύδας με ροζ γλάσο!

Υλικά: 3/4 φλιτζανιού (1 1/2 μπάρα) ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για το ταψί 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial